Kamuoyunun dikkatine

Geçtiğimiz günlerde bazı medya organlarında 23 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Tenis Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulu'nun iptali için dava açıldığına dair haberler yer almıştır. Henüz tarafımıza söz konusu dava ile ilgili hiçbir tebligat yapılmadığı halde kamuoyunu bilgilendirmek adına aşağıdaki açıklamayı yapmayı zaruri görüyoruz.

Türkiye Tenis Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulu sırasında ve öncesinde yasaya ve usule aykırı hiçbir işlem yapılmamıştır. Delege listeleri çerçeve ana statüye uygun olarak belirlenmiş ve bir ay boyunca askıda kalmıştır. Ayrıca bu süreçte Sayın Cengiz Durmuş'tan başka ana statüde belirtilen şartlara haiz başkanlık adaylığı dosya ve evraklarını teslim eden başkan adayı da olmamıştır.

Kendi kişisel çıkarları uğruna her fırsatta Türk tenisinin itibarını ve saygınlığını azaltmak için çalışanları tenis kamuoyuna havale ediyoruz. Açık ve şeffaf bir seçimle işbaşına gelen Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu, görev ve sorumluluklarının bilincinde olarak Türk tenisine hizmet etmeye devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türkiye Tenis Federasyonu