Marsel elemelerde zorlanmadı

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki ATP Challenger turnuvasında mücadele eden Marsel İlhan, elemelerde oynadığı üç maçı da set yitirmeden kazanıp adını ana tablo yazdırdı. Aynı turnuvaya wildcard ile katılan Cem İlkel ise birinci turda elenmekten kurtulamadı.

Sırasıyla Macar ve Alman rakiplerini geçerek elemelerin final turuna kalan Marsel, ana tablo yolundaki son sınavını Mısırlı Mohamed Safwat önünde verdi. Klasmanda kendisinden 39 sıra ileride, 204. basamakta yer alan Safwat karşısında servis attığı oyunların tümünü kazanan İlhan, 65 dakika sonunda korttan 6-2, 6-4'le üstün ayrıldı.

29 yaşındaki milli tenisçinin ana tablo ilk turundaki rakibi ise Belçikalı Steve Darcis oldu. Toplam 64 bin avro ödüllü salon turnuvasında 4 numaralı seribaşı olarak raket sallayan Darcis, bu hafta itibarıyla dünya sıralamasında 115.'likte bulunuyor.

Hungarian Open adlı organizasyonda ana tablo için wildcard alan Cem İlkel ise açılış turunda 8 numaralı seribaşı Fransız Vincent Millot'ya takıldı. 20 yaşındaki İlkel, dört kez servis kırdırdığı buluşmada ATP 137.'si Millot'ya 6-3, 6-4'lük setlerle kaybetti.