Tarihe doymuyoruz! Cem de finalist!

TEB İzmir Cup'ta tarihi bir turnuva yaşanıyor. Marsel İlhan'ın bu turnuvada dördüncü kez finale yükselmesinden sonra 21 yaşındaki tenisçimiz Cem İlkel de adını finale yazdırmayı başardı. Kariyerinde 14. kez Challenger serisinde raket sallayan Cem, daha önce ikinci turun ötesini göremediği bu seviyede müthiş bir başarı sergileyerek finale yükseldi. 

Cem İlkel, yarı finalde Slovak rakibi Norbert Gombos'u bir set geriden gelip mağlup etti. Wild-card ile turnuvada raket sallayan Cem, yarı final mücadelesini 2-6, 6-3, 6-1'lik skorla galip noktaladı. Rakibinin servisini altı kez kırma başarısı gösteren İlkel, mücadeleyi 1 saat 35 dakikada tamamladı.

Türk tenisinde kilometre taşı olan bu tarihi başarı üzerine TTF Başkanı Cengiz Durmuş müthiş bir mutluluk yaşadıklarını söyledi. Durmuş, "Bu bizim için yıl içindeki tarihi başarılarımıza eklenen yeni bir ilk oldu. Her iki tenisçimiz de bizim için birer şampiyondur. Yarınki finali kimin kazanacağının bir önemi yok. Kazanan Türk tenisi olacaktır. İkisini de canı gönülden kutluyorum" diye konuştu. 

Cem İlkel ve Marsel İlhan arasındaki TEB İzmir Cup tekler finali, 25 Eylül Pazar günü saat 16:00'da oynanacak. Karşılaşma Sports TV'den canlı olarak ekranlara gelecek.