Bursa'da ana tablo perdesi açıldı

50 bin dolar toplam ödüllü TEB Bursa Cup ITF turnuvasında ana tablo heyecanı başladı. Genç raket Berfu Cengiz teklerde ve çiftlerde günü galibiyetle kapatırken, Ayla Aksu/Melis Sezer tandemi de yollarına devam etti.

İki Türk tenisçiyi buluşturan günün ilk maçında Melis'i 7-6(4), 6-3'lük setlerle yenen 16 yaşındaki Berfu, 50 binlik seviyesindeki ilk maçını kazanarak adını ikinci tura yazdırdı. Berfu'nun yanı sıra Sloven Nastja Kolar, Özbek Akgul Amanmuradova ve Bulgar Julia Stamatova da rakiplerini saf dışı bırakarak teklerde son 16'ya kaldı.

Cengiz, birkaç saat sonra Rus partneri Anastasia Gasanova ile birlikte çıktığı çiftler mücadelesinde Oana Simion/Francesca Stephenson ekibini 0-6, 7-5 10/4'le geçip çeyrek final biletini aldı. İki Türk çiftin yüzleşmesinde ise İpek/İrem Soylu kardeşleri 6-3, 6-1'lik setlerle eleyen Ayla Aksu/Melis Sezer'in üstünlüğü vardı.

Hırvat Ana Vrljic ile ortaklık kuran Pemra Özgen ise çekişmeli bir maçın ardından Gürcü 1 numaralı seribaşları Ekaterine Gorgodze/Sofia Shapatava'ya 6-2, 3-6, 10/6 mağlup olarak çiftler kategorisine veda etti. Komardina/Stojanovic, Herdzelas/Poznikhirenko ve Gjorcheska/Strakhova de son sekize kalan diğer ikililer oldu.

SON ŞAMPİYON SAHNE ALIYOR
Podyum Tenis Kulübü'nün bu yıl ikincisine ev sahipliği yaptığı toprak zeminde turnuvasında 2015'te zafere uzanan İpek Soylu, teklerdeki ilk maçına çıkıyor. Soylu, 1 numaralı seribaşı olarak katıldığı TEB Bursa Cup'taki ilk tur sınavını elemelerden gelen Rumen Cristina Adamescu önünde verecek.

Toplam 14 müsabakanın oynanacağı ikinci günde teklerde Pemra Özgen-Deniz Khazaniuk (İsrail), Ayla Aksu-Chiara Grimm (İsviçre), Selin Övünç-Lina Gjorcheska (Makedonya), İnci Öğüt-Valeriya Strakhova (Ukrayna), çiftlerde İnci Öğüt/Cemre Anıl - Akgul Amanmuradova/Natela Dzalamidze eşleşmelerinin heyecanı da yaşanacak.

TEKLER ANA TABLO
ÇİFTLER ANA TABLO
13 TEMMUZ PROGRAM