TED'de yarı final zamanı

Toplam 36 bin TL para ödüllü Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda teklerde ve çiftlerde yarı final eşleşmeleri belli oldu.

Erkeklerde 1 numaralı seribaşı ve son şampiyon Anıl Yüksel, üçüncü maçında da set kaybı yaşamazken Muhammet Haylaz'ı 6-4, 6-2 ile geçti. Ev sahibi TED Spor Kulübü'nün oyuncusu Yüksel'in bir sonraki rakibi, Mert Altınalev'i 6-2, 6-2 yenen 4 numara Sarp Ağabigün oldu.

Tablonun alt kısmındaki eşleşme, 3 numara Barkın Yalçınkale ile 2 numara Altuğ Çelikbilek arasında oluştu. Yalçınkale, genç raket Alp Şentay önünde 7-5, 6-3'le gülerken, Çelikbilek ise 7-6, 1-0 üstün olduğu sırada rakibi Barış Ergüden'in maçı bırakmasıyla adını son dörde yazdırdı.

PEMRA'DAN KUSURSUZ PERFORMANS
Kadınlar cephesinde Pemra Özgen, henüz oyun kaybı yaşamadan yarı finali yakaladı. Bir önceki hafta Antalya'da kariyerinin 11. ITF tekler zaferine uzanan Pemra, son maçında Cemre Anıl'a oyun vermedi. Turnuvanın 1 numarası Özgen, Ayşenur Durmuş'u 6-4, 6-1'le eleyen 3 numara Melis Sezer ile eşleşti.

Son Türkiye şampiyonu Ayla Aksu, unvanını korumak için raket salladığı organizasyonda yoluna devam ederken Deniz Çömlek'i 6-1, 6-3'le saf dışı bıraktı. Yarı finale kalan en genç raket olan 1999 doğumlu İnci Öğüt ise Zeynep Kuvent'i 6-1, 6-0'la mağlup edip 2 numara Aksu'nun karşısına dikildi.

ÇİFTLERDE DÖRT EKİP KALDI
Tenis Eskrim Dağcılık (TED) Spor Kulübü'nün 80. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleşen Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda çift erkeklerdeki yarı finaller, Altuğ Çelikbilek/Sarp Ağabigün - Alp Şentay/Sefa Suluoğlu ve Tolunay Sümer/Atakan Gezer - Anıl Yüksel/Muhammet Haylaz olarak şekillendi.

Çift kadınlarda ise final, Ayla Aksu/Melis Sezer - Deniz Çömlek/Ebru Zeynep Yazgan ve Başak Akbaş/Deniz Paykoç - İnci Öğüt/Cemre Anıl tandemleri arasındaki maçların neticesinde belirlenecek.