Tarihi üçlemeyi Marsel tamamladı

Son dönemde elde edilen başarılarla adından söz ettiren Türk tenisi, Fransa'nın başkenti Paris'te tarihi bir gün daha yaşadı. Yılın ikinci Grand Slam turnuvası Fransa Açık'ta Çağla Büyükakçay ile başlayan, İpek Soylu ile devam eden unutulmaz günü Marsel İlhan'ın müthiş galibiyeti taçlandırdı.

İki Ukraynalı, sırasıyla Artem Smirnov ve Sergiy Stakhovsky'yi set vermeden yenerek elemelerin final turuna kalan Marsel, ana tablo yolundaki son sınavını Arjantinli Guido Andreozzi önünde verdi. Klasmanda kendisinden yedi basamak ilerideki Andreozzi karşısında ilk seti 6-3 yitiren İlhan, ikinci setle birlikte toparlandı.

3-0 öne fırladığı bu seti iki kez servis kırıp 6-2 ile noktalayan milli tenisçi, final setine de oldukça hızlı başladı. Karar setinde 3-0 ve 4-1'lik üstünlükleri yakalayan Marsel, bu noktada Andreozzi'nin üç oyunluk serisini engelleyemedi. Skor 4-4'te dengelenirken, tie-break'in uygulanmadığı set oyunlarda iki fark oluncaya dek devam etti.

Sonraki üç oyunda kullandığı servislerde hata yapmayan Marsel, 14. oyunda düğümü çözmeyi başardı. 2 saat 10 dakika sonunda Andreozzi'yi 3-6, 6-2, 8-6 ile deviren İlhan, kariyerinde 12. kez bir slam turnuvasında ana tablo mücadelesi vermeye hak kazandı. Marsel, Roland Garros'ta ana tablonun birinci turunda ise kendisi gibi elemelerden gelen Belçikalı Steve Darcis ile eşleşti.