Büyükakçay tura koştu

Türkiye’nin 1 numaralı tenisçisi Çağla Büyükakçay, TEB BNP Paribas İstanbul Cup’a güçlü bir başlangıç yaptı. Bu yıl dokuzuncusu gerçekleşen toprak kort turnuvasında yedinci kez boy gösteren Büyükakçay, birinci turda karşılaştığı Rus Marina Melnikova’yı 6-3, 6-3’le geçip adını son 16’ya yazdırdı.

Maça hızlı bir giriş yaparak 4-1’lik üstünlüğü yakalayan Çağla, elemelerden gelen Melnikova’ya üst üste iki oyun verdikten sonra kırdığı servisle 5-3’e ulaştı. Seti tamamlamak adına kullandığı servislerde hatasız bir performans sergileyen Büyükakçay, açılış setini 6-3’le noktaladı.

Haftaya dünya sıralamasının 118 numarası olarak giren 26 yaşındaki Çağla, ikinci sette 3-2 gerideyken Melnikova’nın yakaladığı servis kırma puanını savunmasını bildi ve skoru eşitledi. Bu noktadan itibaren kontrolü eline alan Büyükakçay, yakaladığı üç oyunluk seriyle 6-3’e ulaşıp işi bitirdi.

1 saat 26 dakika süren maç boyunca birinci servislerinden %71 ile puan çıkaran Çağla Büyükakçay, ikinci turda son şampiyon Lesia Tsurenko ile Sorana Cirstea arasındaki buluşmanının kazananıyla oynayacak.

AYLA AKSU ELENDİ

Çağla’nın ardından Garanti Koza Arena’da sahne alan 19 yaşındaki Ayla Aksu ise Macar Reka-Luca Jani’ye mağlup oldu. Kariyerinin ilk WTA ana tablo maçını oynayan Aksu, geçmiş iki buluşmalarında diş geçiremediği Jani karşısında bu kez daha dirençli bir performans sergilese de korttan 6-3, 6-4’le mağlup ayrıldı ve turnuvaya veda etti.

BAŞAK ÇİFTLERDE MAĞLUP

Bir önceki gün teklerdeki son eleme turu maçını kaybederek ana tablonun kıyısından dönen Başak Eraydın, Rus partneri Polina Monova ile birlikte raket salladığı çiftler kategorisinde çeyrek final biletini alamadı. Eraydın/Monova ikilisi, Xenia Knoll/Danka Kovinic çiftine 6-2, 6-4’lük setlerle boyun eğdi.