Lale Kupası'nda final zamanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Göztepe Gülbahçesi Spor Tesisi'nin ev sahipliği yaptığı Lale Kupası Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nda teklerde ve çiftlerde finale kalan isimler netlik kazandı.

Milli raket Başak Eraydın, çiftlerde ortaklık kurduğu Rus Polina Monova ile birlikte final yolunda 1 numaralı seribaşı ekip Valentyna Ivakhnenko/Lidziya Marozava'ya takıldı. Eraydın/Monova ikilisi, 68 dakika sonunda korttan 6-2, 7-5 ile mağlup ayrıldı ve turnuvaya veda etti.

Ivakhnenko/Marozava’nın şampiyonluk maçındaki rakipleri ise Nigina Abduraimova/Barbora Stefkova tandemi oldu. Abduraimova/Stefkova, rahat bir maçın ardından Lenka Kuncikova/Karolina Stuchla'yı 6-4, 6-2 ile saf dışı bıraktı.

Çek tenisçi Stefkova, Makedon Lina Gjorcheska'yı 6-3, 6-3'le eleyerek tekler kategorisinde de final biletini cebine koydu. Diğer yarı finalin galibi ise 2 saat 25 dakikalık çekişmeli bir maçın ardından belirlendi. Vatandaşı Viktoria Kamenskaya'yı 6-1, 3-6, 6-2 ile yenen Rus Anastasia Pivovarova, finalde Stefkova ile eşleşti.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen 50 bin dolar toplam ödüllü Lale Kupası’nda şampiyonlar yarın (16 Nisan Cumartesi) saat 13.30'dan itibaren oynanacak final karşılaşmalarının ardından belli olacak. 

Final mücadelelerini Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve Yönetim Kurulu Üyeleri de takip edecek.

TEKLER ANA TABLO

ÇİFTLER ANA TABLO

16 NİSAN CUMARTESİ MAÇ PROGRAMI