Türkiye tenis şölenine hazır

TEB BNP Paribas İstanbul Cup ve TEB BNP Paribas İstanbul Open turnuvalarının ortak basın toplantısı, İstanbul Ortaköy’deki Four Seasons Otel’de gerçekleşti. Kalabalık bir katılımın olduğu toplantıda Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Binark, Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, Turnuva Direktörü Stefan Tzvetkov görüşlerini paylaştı.

Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Binark, Türk tenisinin son yıllarda kazandığı ivmeye yaptıkları katkıdan ötürü gururlu ve sevinçli olduklarını, hizmetlerine devam edeceklerinin altını çizdi. Binark, tüm sporseverlere önce TEB BNP Paribas İstanbul Cup, hemen ardından TEB BNP Paribas İstanbul Open’da tenisle dolu dolu iki hafta diledi.

DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR
TTF Başkanı Cengiz Durmuş da Türkiye’nin, ev sahipliği yaptığı uluslararası turnuvalar ve etkinliklerle artık dünya çapında bir tenis merkezi haline geldiğini söyledi. Yapılan çalışmaların yanında şirketlerin verdiği katkı ve ürettikleri projelerin, Türkiye’nin tenis branşındaki potansiyelini ortaya koyduğunu belirten Durmuş, “Türk tenisine destek veren bu şirketler arasında Garanti Koza ve Türk Ekonomi Bankası’nın yeri özeldir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ise Türkiye’deki birçok tenis aktivitesini desteklediklerini, iki dev organizasyon TEB BNP Paribas İstanbul Cup ve TEB BNP Paribas İstanbul Open ile çıtayı yükselttiklerini belirtti. Amaçlarının tenis sporunu tabana yaymak, herkesin tenis oynamasını sağlamak olduğunu vurgulayan Leblebici, TEB Sokak Tenisi etkinliklerinin bu bağlamda büyük önem taşıdığını söyledi.

BÜYÜK SÜRPRİZ
Konuşmaların ardından TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta boy gösterecek yıldız oyuncu açıklanırken, hologram teknolojisi vasıtasıyla basının karşısına çıkan Caroline Wozniacki müjdeyi verdi. 2014'te mutlu sona ulaştığı İstanbul'a geri dönmekten dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Caro, Türkiye'nin 1 numaralı erkek tenisçi Marsel İlhan ile hologramının yansıtıldığı ekranda tenis oynadı.

İzleyiciler tarafından büyük ilgi gören bu keyifli gösterinin ardından sahneye çıkan Marsel İlhan ise tenisseverleri Garanti Koza Arena'daki iki haftalık tenis şölenine davet etti. Geride kalan hafta sonunda Türkiye'nin Bulgaristan karşısındaki Davis Cup zaferinin mimarlarından olan İlhan, TEB BNP Paribas İstanbul Open'da başarılı bir turnuva geçirmeyi umduğunu belirtti.