Kırmızı-beyazlılar son güne bıraktı

Erkek tenisinin milli takımlar düzeyindeki organizasyonu Davis Cup’ta Bulgaristan ile kozlarını paylaşan Türkiye, Ankara Tenis Kulübü’nde gerçekleşen serinin ikinci günündeki çiftler maçını kaybederek tur atlama şansını üçüncü ve son güne bıraktı.

Eşleşmenin açılış gününü sırasıyla Cem İlkel ve Marsel İlhan’ın teklerdeki galibiyetleriyle 2-0 önde tamamlayan Milliler, ikinci gün büyük çekişmeye sahne olan çiftler maçında rakiplerine mağlup oldu.

Tuna Altuna/Cem İlkel çifti, tam 4 saat 33 dakika süren ve Türkiye’nin Davis Cup tarihindeki en uzun maçı olarak kayıtlara geçen buluşmada Vasko Mladenov/Aleksandar Lazov’a 7-6, 6-7, 6-7, 7-6, 6-4’lük setlerle yenildi.

Bu sonucun ardından serinin son gününe 2-1 önde giren Ay-yıldızlılar, yarın (6 Mart Pazar) saat 12.00’de başlayacak tekler maçlarından birini kazandığı takdirde Bulgaristan’ı eleyip Davis Cup Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grup’ta ikinci tura yükselecek.

Kadrolarda bir değişiklik olmadığı takdirde serinin üçüncü günündeki ilk maçta Marsel İlhan ile Dimitar Kuzmanov, ikinci maçta ise Cem İlkel ile Alexandar Lazarov karşı karşıya gelecek. Mücadeleler TRT’den naklen yayınlanacak.