Muhammet ve Anıl son sekizde

Antalya'da düzenlenen SPX Futures turnuvasında Anıl Yüksel ve Muhammet Haylaz adlarını teklerde son sekize yazdırdı. 20 yaşındaki Haylaz, 3 numaralı seribaşı Hırvat Mate Delic'i 5-7, 6-3, 6-4'le elerken, Anıl Yüksel de Zimbabve'den Takanyi Garanganya'ya 6-3, 7-6'lık setlerle üstünlük kurdu.

Muhammet çeyrek finalde Belçikalı Christopher Heyman ile eşleşirken, Anıl'ın bir sonraki rakibi 2015 Avustralya Açık Gençler şampiyonu Rus Roman Safiullin oldu.

Altuğ Çelikbilek ise Bulgar Aleksandar Lazov'a 5-7, 6-2, 6-3'le boyun eğip ikinci turda elenirken, partneri Tuna Altuna ile birlikte rakipleri Gibril Diarra/Takanyi Garanganya ikilisinin maçtan çekilmesiyle çiftlerde son dörde kaldı.

Bir diğer milli raket Sarp Ağabigün de çiftlerde yarı final vizesi almayı bildi. Çek Marek Michalicka ile ortaklık kuran Ağabigün, Petar Conkic/Christian Hirschmüller ekibini 6-2, 6-4'le saf dışı bıraktı.

SPX Cup ITF turnuvasında ise teklerde çeyrek finale çıkabilen Türk tenisçi olmadı. Ana tabloda tur atlayan Dilara Yurtkuran, ikinci maçında Rumen rakibi Elena Gabriela Ruse'ye 6-1, 6-0 kaybedip turnuvaya veda etti. Cemre Anıl/Doğa Selen Takunyacı tandemi de çiftlerde çeyrek finali aşamadı.