Finallerin kıyısından döndük

5-7 Şubat tarihleri arasında heyecanın yaşandığı 16 Yaş Avrupa Kış Kupası elemelerinde Yıldıray Çam kaptanlığındaki erkek takımımız 3., Çağdaş Ulukan kaptanlığındaki kız takımımız ise 5. oldu.

İstanbul'daki Taçspor Kulübü'nde gerçekleşen eleme mücadelelerine katılan Ay-yıldızlı erkekler, Umut Akkoyun ve Yankı Erel'in tekler galibiyetleriyle ilk maçında İsveç'i 2-1'le devirirken, yarı finalde Büyük Britanya karşısında şanssız bir yenilgi aldı. Umut Akkoyun'un mağlubiyetinin ardından Yankı Erel'in rakibini yenmesiyle seriyi uzatan Milliler, kıyasıya bir çiftler maçı neticesinde yıkıldı.

Erel/Akkoyun'un Büyük Britanyalı ekibe 6-3, 4-6, 10/5 ile boyun eğmesiyle seriden 2-1 mağlup ayrılıp finalleri kaçıran Kırmızı-beyazlılar, üçüncülük/dördüncülük eşleşmesinde Hırvatistan'a üstünlük kurdu. Mert Alkaya'nın tekler yenilgisine, Umut Akkoyun'un tekler ve Erel/Akkoyun'un çiftler galibiyetleriyle cevap veren Milliler, çıktığı üç maçın ikisini kazanarak elemeleri üçüncü sırada tamamladı.

İzmir'deki Buca Tenis Kulübü'nde yapılan kızlar eleme mücadelesinde 16 yaş ekibimiz, ilk gün Slovakya'ya 2-1 yenildikten sonra Bulgaristan'ı 2-1 ile geçip beşinciliği elde etti. Başak Akbaş, Lara Biter ve Ayça Ertürk, Buca'daki organizasyonda milli formayı terleten isimlerdi. Elemeleri aşıp Avrupa Kış Kupası Finalleri'ne kalmayı başaran ülkeler ise İsviçre ve Gürcistan oldu.