Başak, Ayla ve Anıl ileriyor

Antalya'da düzenlenen 10 bin dolar ödüllü ITF turnuvalarında üç milli raket yola devam ediyor. Belek'te gerçekleşen organizasyonda 1 numaralı seribaşı olarak mücadele veren Başak Eraydın, son maçında Deniz Çömlek'i 6-0, 6-3'le geçip çeyrek final biletini alırken, çiftlerde ortaklık kurduğu Özbek Vlada Ekshibarova ile eşleşti.

Turnuvanın 3 numarası Ayla Aksu da açılış turunda WTA sıralamasında bir dönem 14. basamağa kadar ilerleyen Yunan Eleni Daniilidou'yu devirdikten sonra ikinci turda Belçikalı rakibi Steffi Distelmans'ı 6-1, 4-6, 6-3'lük setlerle yenerek son sekize kalmayı başardı. Ayla, yarı final yolunda Alman Laura Schaeder ile karşılaşacak.

Erkeklerde ise geçen hafta kariyerinin ilk tekler finalini oynayan Anıl Yüksel, bu hafta da etkileyici bir performans sergiliyor. Birinci turda ATP 213.'sü ve turnuvanın 1 numaralı seribaşı ismi Tayvanlı Ti Chen'i eleyen Yüksel, ikinci turda bir diğer Türk tenisçi Mert Zincirli'yi 6-2, 6-1 mağlup edip çeyrek finale kaldı. Anıl'ın bir sonraki rakibi Japon Soichiro Moritani olacak.