Berfu zorladı ama yıkamadı

Sezonun ilk slam turnuvası Avustralya Açık'ta korta çıkan Türkiye'nin genç kızlardaki 1 numarası Berfu Cengiz, açılış turunda İsviçreli rakibi Rebeka Masarova'ya 6-3, 7-5'lik skorla mağlup olarak tekler mücadelesine veda etti. 

Gençler kategorisindeki ilk slam ana tablo deneyimini yaşayan 16 yaşındaki Cengiz, dünya sıralamasının 17. basamağında oturan, Melbourne Park'ta 9 numaralı seribaşı olarak ter döken Masarova'nın güçlü servislerine cevap vermekte zorlandı. Masarova, özellikle birinci servislerde 180 kilometrenin üzerinde hıza ulaşırken, servis hızı ortalamasında da (167'ye 141) Berfu'ya 26 kilometre fark attı.

1 saat 23 dakika süren buluşmayı 13 puan vuruşuyla tamamlayan Cengiz, toplam 34 basit hata kaydetti. İlk servis puanlarının %81'ini hanesine yazdıran Masarova ise 20 kazanma vuruşu ve 26 basit hatayla oynadı.

GÖZLERİNİ ÇİFTLERE ÇEVİRDİLER
Ergi Kırkın'ın ardından Berfu Cengiz'in de elenmesiyle Avustralya Açık Gençler Şampiyonası'nda teklerde Türkiye'den sporcu kalmadı. Milli raketler yarın ise çiftler maçlarını yapacak. Berfu, Rumen Ioana Minca ile birlikteMira Antonitsch/Udvardy ekibine karşı boy gösterirken, Ergi ve Avustralyalı partneri Alexey Popyrin de Horie/Kuhn ikilisiyle yüzleşecek.