TEB Ankara Cup'ta heyecan başladı

Ankara Tenis Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı toplam 50 bin dolar ödüllü TEB Ankara Cup’ta elemeleri aşan sporcular belli olurken, tekler ana tablo mücadelesinde ilk gün sona erdi.

Elemelerin son turunda rakiplerini mağlup eden Ganna Poznikhirenko (Ukrayna), Georgeta Simion (Romanya), Michaela Honcova (Slovakya) ve Maria Marfutina (Rusya) adlarını ana tabloya yazdırdı.

Ana tablonun ilk maçında genç tenisçi Selin Övünç, Hollandalı Cindy Burger ile karşı karşıya geldi. Mücadeleden 6-2’lik iki setle galip ayrılan dünya 184 numarası Burger, ikinci tura yükselmeyi başardı.

18 yaşındaki Müge Topsel ise 2010’da İtalya Açık’ı kazanan İspanyol Maria Jose Martinez Sanchez ile karşılaştı. Topsel’i 6-2, 6-0 ile geçen Martinez Sanchez, son 16 sporcu arasına kaldı.

Günün son tekler maçında ise Hollandalı Lesley Kerkhove ile Özbek Akgul Amanmuradova kozlarını paylaştı ve 3-6, 6-4 ve 7-6’lık setlerle korttan gülerek ayrılan isim Kerkhove oldu. Son sette durum 5-4 iken maç için servis kullanan geçen yılın finalisti Amanmuradova bu fırsatı değerlendiremezken, rakibine bu sezon ikinci kez boyun eğdi.

Bu karşılaşmaların ardından ikinci turda Martinez Sanchez ile 8 numaralı seribaşı Kerkhove eşleşti.

Beşinci kez düzenlenen TEB Ankara Cup’ta tekler heyecanı yarınki (15 Aralık Salı) ilk tur karşılaşmalarıyla devam ederken, Çağla Büyükakçay, İpek Soylu, İnci Öğüt, Ayla Aksu, Başak Eraydın ve Berfu Cengiz korta çıkacak.

TEKLER ANA TABLO
ÇİFTLER ANA TABLO
ELEME TABLOSU
15.12.2015 PROGRAM