Özgen ve Eraydın'dan Cumhuriyet Bayramı hediyesi

Cumhuriyet Bayramı haftasında gerçekleşen geleneksel Fıratpen Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası’nda milli tenisçiler Pemra Özgen ve Başak Eraydın, teklerde yarı finale yükselmeyi başardı.

Toplam 25 bin dolar ödüllü ITF turnuvasındaki üçüncü sınavını 8 numaralı seribaşı Rus Polina Leykina önünde veren Pemra, kıyasıya bir maçın ardından adını son dörde yazdırdı. Klasmanın 218. basamağındaki Leykina’yı 6-1, 3-6, 7-5’le deviren Özgen, yarı finalde Hırvat Jana Fett ile oynayacak.

İstanbul’daki Tenis Eskrim Dağcılık (TED) Spor Kulübü’nün bu yıl 16.’sını düzenlediği organizasyonda Başak da yoluna devam etti. Sırasıyla İtalyan ve Çek rakiplerini geçtikten sonra Rus Irina Khromacheva ile kozlarını paylaşan Eraydın, korttan 7-5, 6-0’lık setlerle galip ayrılmasını bildi.

21 yaşındaki Başak, tekler maçının ardından bir süre dinlenip Rus partneri Polina Leykina ile birlikte çıktığı çiftler yarı finalinde de sevindi. Rus ortaklar Valentyna Ivakhnenko/Veronika Kudermetova'yı 6-3, 6-1'le yenen Eraydın/Leykina, finaldeki yerlerini aldı.

Çiftlerdeki diğer yarı finalde ise Melis Sezer ve Ayla Aksu, şanssız bir mağlubiyet tattı. Bir maç puanı değerlendiremeyip Jana Fett ile Cristina Dinu'nun oluşturduğu ekibe 6-3, 2-6, 13/11'le boyun eğen Sezer/Aksu tandemi, final biletini rakiplerine kaptırdı.

Fıratpen Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası’nda yarın (30 Ekim Cuma) teklerde yarı final müsabakaları yapılırken, çiftlerde kupa sahibini bulacak. Maçlar saat 13.00’te başlayacak.

30 EKİM CUMA MAÇ PROGRAMI