Örnekköy'de heyecan artıyor

İzmir Örnekköy’deki Zübeyde Hanım Tenis Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Folkart İzmir Cup ATP Challenger turnuvasında ana tablonun üçüncü günü geride kaldı. Korta çıkan milli tenisçi Tuna Altuna, çiftlerde çeyrek final biletini alamadı.

Hindistan’dan Ramkumar Ramanathan ile ortaklık kuran 26 yaşındaki Altuna, merkez kortta oynanan maçta Hint ikili Saketh Myneni/Divij Sharan’a takıldı. Üç numaralı seribaşı olarak boy gösteren Myneni/Sharan’a 6-3, 6-4’lük setlerle yenilen Altuna/Ramanathan, çiftler mücadelesine ilk turda veda etti.

Toplam 64 bin avro ödüllü organizasyonun tekler mücadelesinde sahne alan seribaşı raketler hata yapmadı. Geçen yıl İzmir’de final oynayan 2 numara Tunuslu Malek Jaziri, Belaruslu Andrei Vasilevski’yi 6-4, 7-6 ile geçerken, 2011 şampiyonu 4 numara Slovak Lukas Lacko da Litvanyalı Laurynas Grigelis’i 6-1, 6-4’le saf dışı bıraktı.

Üçüncü gündeki diğer ikinci tur tekler maçlarında ise Gürcü Aleksandre Metreveli, Çek Michal Konecny’i 3-6, 6-3, 6-3; Hint Ramkumar Ramanathan ise Alman Daniel Masur’u 4-6, 7-6, 7-6 ile mağlup etti. Bu sonuçların ardından tablonun alt tarafındaki çeyrek finaller, Ramanathan-Lacko ve Metreveli-Jaziri olarak şekillendi.

MARSEL ÇEYREK FİNAL İÇİN
Folkart İzmir Cup’taki ilk maçında Belçikalı Yannick Mertens’i zorlanmadan yenen milli tenisçi Marsel İlhan, ikinci sınavına yarın saat 15.00’te (24 Eylül Perşembe) çıkacak. Turnuvanın 1 numaralı seribaşı ismi Marsel, daha önce üç kez final gördüğü İzmir’de son sekize kalmak için Sırp Ivan Bjelica ile kozlarını paylaşacak.

Çiftlerde yollarına devam eden genç raketler Altuğ Çelikbilek ve Sarp Ağabigün de yarın Malek Jaziri/Denys Molchanov tandemine karşı çeyrek final maçlarını oynayacak.

FOLKART İZMİR CUP GÜNLÜK MAÇ PROGRAMI

FOLKART İZMİR CUP FOTO GALERİ