Mısır'da üç final birden

Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleşen ITF Gençler (Grade 2) turnuvasında Türk raketler, dört kategorinin üçünde finali yakaladı.

Bu finallerin ikisinin altında, dünya gençler klasmanın 106. basamağında bulunan Berfu Cengiz',n imzası vardı. Toprak zemindeki turnuvaya 1 numaralı seribaşı olarak katılan Berfu, son maçında ev sahibi ülkeden Farah Yasser Abd El Wahab'ı 7-5, 7-5'lik setlerle geçerek adını finale yazdırdı. Şu ana dek set yitirmeyen Cengiz'in şampiyonluk maçında rakibi Tayvanlı Wei Tang olacak.

Berfu, bir diğer genç milli tenisçi Selin Övünç ile ortaklık kurduğu çiftler kategorisinde de finale kaldı. 1 numaralı seribaşı Cadar/Kulik ikilisini 6-3, 6-4'le deviren Cengiz/Övünç çifti, Rus Kuznetsova/Solnyshkina karşısında birincilik için ter dökecek.

Erkeklerde finale yükselebilmek için korta çıkan Kaya Göre, 2 numara Britanyalı Jay Clarke'a takıldı. Rakibine 6-3, 6-4'lük setlerle kaybeden Göre, tekler mücadelesini son dörtte tamamladı. Ana tablodaki bir diğer Türk raket Çağatay Sami Söke ise çeyrek finalde elenmişti.

Kaya ve Çağatay, işbirliği yaptıkları çiftlerde ise büyük çekişmeye sahne olan bir maçın ardından final vizesini kaptı. Estonyalı Raisma/Tamm tandemini 6-3, 6-7(5), 11/9'la mağlup eden Göre/Söke, yarınki finalde Sokolovskiy/Wrzesinski ile karşı karşıya gelecek.