Erzurum'da tenis coşkusu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Olimpiyat Parkı içinde yaptırılan uluslar arası standartlara sahip altı tenis kortunun açılışı görkemle bir törenle gerçekleşti. 27 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde 10 bin dolar toplam ödüllü ITF (F30) Turnuvası’na da ev sahipliği yapan tesisin açılışına Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Spor Tahkim Kurulu Başkanı Yılmaz Akçil, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesengil, Erzurum Tenis İl Temsilcisi Alparslan Tozoğlu ile birlikte kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. 

Yerel ve ulusal medyanın büyük ilgi gösterdiği açılış töreninde konuşan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, ilin coğrafyası ve ikliminin yaz aylarında fırsat sağladığını söyledi. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nden 50’yi aşkın federasyona bağlı sporcuların yararlanabildiğini aktaran Altıparmak, “Büyükşehir Belediyesi’nin de yaptığı yatırımlardan sonra Erzurum kış sporlarından sonra yazın da sporla anılar bir yer haline geldi. Bu ivmenin artarak süreceğine inanıyorum” dedi. Tenisin 80 yaşına kadar oynanabilen spor olduğunu vurgulayan Altıparmak, beş yıl aranın ardından tenise tekrar döneceğini ve yeni açılan kortlarda tenis oynayacağını söyledi. 

Açılış törenine katılan Türkiye Adalet Akademisi ve Spor Tahkim Kurulu Başkanı Yılmaz Akçil, tesisleri Erzurum’a kazandıran Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür etti. 

Törende konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, sporun insanlar arasında barış, kardeşlik ve dostluğun gelişmesi ile insan sağlığına katkıları nedeniyle insan sağlığında önemli yeri olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldikten sonra bütün spor dallarına önem verdiklerini kaydeden Sekmen, “Erzurum’un sporla anılmasını istiyoruz. Bu yüzden ulusal ve uluslararası turnuvaların, şampiyonaların ilimizde yapılması için çalışmalar yapıyoruz. Belediyemizin desteğiyle geçen yıl düzenlenen Palandöken Karate Turnuvası’na geçen yıl 2500 sporcu katıldı. Erzurum’la özdeşleşen cirit sporunu desteklemek için yarışmalar düzenliyoruz. Buz hokeyi, buz pateni, curling, tekvando ve atletizm dallarında yapılan turnuvalara da destek veriyoruz. Bir yandan organizasyonlar düzenlerken diğer yandan da yetenekli gençleri bulup farklı sporlara yönlendirmemiz gerekiyor. Yaz Spor Okulları’na bu yıl beş binin üzerinde öğrenci katıldı. Yaz Spor Okulları’ndaki öğrencilerimizin tüm masraflarını biz karşılıyoruz” dedi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ‘Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ olarak ilan edilen ilde geçen yıl 37 takımın kamp yaptığını ve kafilelerin şehrin ekonomisine ciddi katkı sağladığını vurguladı. Sekmen, ilk kez düzenledikleri Kardelen Cup’ı geleneksel hale getirmek için çalışacaklarını ifade etti. 

TENİSİN KARDELENLERİ ERZURUM’DAN ÇIKACAK

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tenisi ‘zengin sporu’ algısından kurtarmanın yolunun belediyeler ve yerel yönetimlerin desteğiyle gerçekleşebileceğini vurguladı. Altı ay önce Erzurum’a gelerek Vali Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen ile görüştüğünü belirten Durmuş, “Bu kadar kısa sürede bu muhteşem tesisleri kazandırdıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Tenisin her kesimin, her çocuğun sporu olması için bu gibi tesislere ihtiyacımız var. Önümüzdeki aylarda il çapında yapacağımız yetenek taraması sonucu tenise kazandıracağımız gençlerle Erzurum’da ‘tenisin kardelenlerini’ yetiştirmek istiyoruz” dedi. 

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesengil, yeni açılan turnuvanın ve Kardelen Cup’ın bir ilk olduğuna işaret ederek, “Bu turnuva Erzurum için büyük bir şans. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu kortlarda nice organizasyonlar yapmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Açılış töreninin ardından Erzurum Valisi  Dr. Ahmet Altıparmak,  Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, TTF Başkanı Cengiz Durmuş 1 nolu kortta basın mensupları için vuruş yaptı. Milli tenisçi Anıl Yüksel de Erzurum Valisi Altıparmak ile birlikte tenis oynadı. Tenis raketini ilk kez eline aldığını söyleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen başarılı vuruşlarıyla alkış aldı. Törenin sonunda protokol, turnuvaya katılan Türk tenisçiler ve Tozoğlu Tenis Kulübü sporcularıyla birlikte kortta hatıra fotoğrafı çektirdi.