Davis Cup'a onurlu veda

Davis Cup Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grup 2. Tur eşleşmesinde Belarus ile karşı karşıya gelen Türkiye, İstanbul’daki Garanti Koza Arena’da ağırladığı rakibine 3-2 yenilerek bir üst tura çıkma şansını kaybetti.

İlk günkü karşılıklı puanların ardından ikinci gündeki çiftler maçını yitirip son güne 2-1 geride giren Ay-yıldızlılar, Marsel İlhan’ın galibiyetiyle seriye yeniden ortak oldu. Açılış setindeki tie-break’te 5/0 öne geçmesine rağmen 8/6’lık skorla seti veren Marsel, bu olumsuz durumdan etkilenmedi.

Bu noktadan sonra oyuna hükmeden Marsel, servislerinde müthiş bir performans sergiledi. Maçın sonuna dek Zhyrmont’a servis kırma puanı dahi göstermeyen İlhan, iki buçuk saat sonunda 6-7, 6-3, 6-3, 6-2 ile galibiyete uzanıp seride 2-2’lik eşitliği sağladı. Klasmanın 78. basamağındaki Marsel, böylece çıktığı iki maçtan da üstünlükle ayrıldı.

DÜĞÜM SON MAÇTA ÇÖZÜLDÜ

Serinin kazananını belirleyen son maçta görev sırası Cem İlkel’deydi. İlk gün Marsel’e beş sette kaybeden Egor Gerasimov ile karşılaşan İlkel, mücadeleye iyi başlayamadı. 6-2 kaptırdığı ilk setin ardından servislerindeki etkinliğini arttıran Cem, ikinci sette önemli bir geri dönüşle tie-break’te skoru 5/1’den 5/5’e getirse de, 7/5’e ulaşan isim Gerasimov oldu.

Mart ayındaki Güney Afrika eşleşmesinde beşinci maçı kazanarak zaferi getiren 19 yaşındaki İlkel, üçüncü sette erken yakaladığı break avantajını setin sonuna dek sürdürdü. 6-3’le seti kazanıp umutlanan milli raket, dördüncü sette de başa baş bir mücadele ortaya koydu.

Bu sette eline geçen tam dokuz servis kırma puanından faydalanamayan İlkel, kritik tie-break’te şanssızdı. Cem karşısında tie-break’i 7/5 kazanarak 2 saat 34 dakika neticesinde beşinci maçtan 6-2, 7-6, 3-6, 7-6 üstün ayrılan Gerasimov, bu sonuçla ülkesi Belarus’u bir üst tura taşımayı başardı.

Haluk Akkoyun’un kaptanlığını yaptığı, Marsel İlhan, Cem İlkel, Barış Ergüden ve Anıl Yüksel’den oluşan Türkiye Davis Cup Takımı, erkekler tenisinin ülkeler düzeyindeki organizasyonunda Avrupa/Afrika 2. Grup’a ikinci turda veda etti.