Başak Eraydın'dan final

Türkiye'de devam eden ITF turnuvalarında tenisçilerimiz başarılı sonuçlarıyla ön plana çıkarken, Başak Eraydın tekler, Sarp Ağabigün / Muhammet Haylaz çiftler kategorisinde finale yükselirken, Anıl Yüksel de teklerde son 4'e kaldı.

Sakarya Tenis Akademisi kortlarında düzenlenen ITF 10 bin dolar kadınlar turnuvasında 5 numaralı seribaşı olarak raket sallayan milli raket Başak Eraydın, yarı finalde 1 numaralı isim Rus Margarita Lazareva'yı 6-2 ve 6-3'lük set skorlarıyla mağlup ederek finale çıkmasını bildi.

Turnuvada şu ana dek set kaybetmeyen sporcumuz, bir önceki turda da 3 numaralı seribaşı Rus raket Ekaterine Yashina'yı set vermeden geçmişti. Eraydın finalde, Tamara Curovic engelini geçen 2 numaralı seribaşı Valeria Prosperi'yle karşılaşacak. 

Erkekler için İstanbul Göztepe İBB Gülbahçe Spor Tesisleri'nde düzenlenen ITF Futures turnuvasında ise yarı finale yükselen tek isim milli tenisçi Anıl Yüksel oldu. Çeyrek finalde Dominik Cumhuriyeti'nden Roberto Cid'i zorlanmadan geçen (6-3 / 6-1) Yüksel, yarı finalde Gürcü Aleksandre Metreveli'nin rakibi oldu.

Turnuvanın çiftler kategorisinde ise Sarp Ağabigün / Muhammet Haylaz tandemi finale yükseldi. Bu başarı Muhammet Haylaz'ın profesyonel tenis kariyerindeki ilk finali olarak kayda geçti.

Tenisçilerimize başarılar dileriz.