Batman'da yarı finaller netleşti

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bugüne dek gerçekleşen en büyük tenis organizasyonu niteliğindeki Batman Cup ATP Challenger turnuvasında teklerde yarı final eşleşmeleri belirlendi.

 

Dünya sıralamasının 85. basamağında bulunan ve Batman’da bir numaralı seribaşı olarak ter döken Sloven Blaz Kavcic, üçüncü maçını yalnızca üç oyun kayıpla atlattı. Radu Albot karşısında ilk setteki 3-3’lük eşitlikten sonra arkasına bakmayan Kavcic, üst üste aldığı dokuz oyunla 6-3, 6-0’a ulaşıp adını son dörde yazdırmasını bildi.

 

Kavcic’in yarı finaldeki rakibi ise 7 numara Japon Hiroki Moriya oldu. Hızlı ayaklarıyla dikkat çeken Moriya, eski günlerine dönmeyi arzulayan Matthew Ebden’ı 6-2, 6-4’lük setlerle turnuvanın dışına itti.

 

Turnuvanın iki numarası İsrailli Dudi Sela, kendisi adına rahat geçen ilk iki turun ardından bu defa zorlansa da yoluna devam etti. 2 saat 15 dakika sonunda Mirza Basic’i 7-5, 5-7, 6-3’le mağlup eden Sela, yarı finalde Hint Saketh Myneni’nin karşısına dikildi. Güçlü servislere sahip 1.94’lük Myneni ise 6-2, 6-2 ile Nikola Milojevic’e şans tanımadı.

 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tesislerinde düzenlenen 42500 avro ödüllü Batman Cup’ın çiftler mücadelesinde şampiyonluk maçına çıkacak ikililer, Michael Venus/Mate Pavic ve Aslan Karatsev/Yaraslav Shyla oldu.

 

Batman’ın 1 numaralı seribaşı ekibi Venus/Pavic, üçüncü sınavlarında da set yitirmezken, Kravchuk/Molchanov’u 6-3, 7-6 ile saf dışı bıraktı. Diğer yarı finalde ise Karatsev/Shyla tandeminin Kuzmanov/Lazov çiftine 6-2, 4-6, 10/7’lik üstünlüğü vardı.

 

Teklerde yarı final, çiftlerde ise final heyecanının yaşanacağı Batman Cup’ta, 11 Nisan Cumartesi günkü maçlar saat 10.00’da başlayacak ve TRT Spor'dan naklen yayınlanacak.

 

Program şu şekilde:

 

Saketh Myneni – Dudi Sela

Blaz Kavcic – Hiroki Moriya

Venus/Pavic – Karatsev/Shyla