Grigor Dimitrov, İstanbul'a geliyor

27 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde İstanbul Koza World of Sports Arena’da düzenlenecek olan TEB BNP Paribas İstanbul Open'a Roger Federer‘in geleceğinin açıklanmasının ardından gözler, turnuvada yer alacak diğer isimlere çevrilmişti.

 

Bugün yapılan açıklamada, turnuvada boy gösterecek bir diğer yıldız oyuncunun, dünya 11 numarası, Bulgar Grigor Dimitrov olduğu belirtildi.

 

Garanti Koza yönetim kurulu üyesi Serhan Baykal yaptığı açıklamada, yaşayan efsane tenisçi Federer’in karşısına genç  tenisçi Dimitrov’u koyarak İstanbul’da bir dünya derbisi yaşatmayı arzuladıklarını açıkladı.

 

 

16 Mayıs 1991 doğumlu olan ve birçok tenis otoritesi tarafından oyun tarzı olarak da Roger Federer’e benzetilen Grigor Dimitrov, geçtiğimiz yıl Avustralya Açık tenis turnuvasında çeyrek final oynamıştı.

 

Bu yıl Brisbane’da yarı final oynayan, Avustralya Açık’ta 4. tur gören, Rotterdam ve Acapulco’da ise ikinci turda kalan Dimitrov, tekler kariyerinde çıktığı toplam 6 final maçının 4’ünden şampiyonlukla ayrıldı.

 

 

 

Roger Federer ve temsilcimiz Marsel İlhan’ın ardından ana tabloda yer alması kesinleşen üçüncü isim Grigor Dimitrov olurken, listenin son şekli, turnuvadan iki hafta önce (15 Nisan haftası) netleşecek.