Batman'da spor tesis açılışını Bakan Şimşek'le yaptık

Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Sayın Osman Tural ve TTF Başkanvekili Sayın Cengiz Durmuş'la birlikte Batman'da tenis spor kompleksinin temelini attı.

 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tesislerinde Türkiye Tenis Federasyonu tarafından kurulacak tenis Spor kompleksinin temel atma merasime Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TTF Başkanı Osman Tural, TPAO Genel Müdürü Besim Kilolu, Batman Valisi Yılmaz Arslan, kamu müessese müdürleri ve tenis sporcuları katıldı.

 

İki kapalı ve dört açık şekilde yapılacak olan tenis kompleksinin temel atma töreninde konuşan TTF Başkanı Osman Tural, temeli atılan tenis spor kompleksinin Türkiye'nin 3 büyük şehrinden sonra Batman'da yapıldığını belirterek, "Bu tesisin ehemmiyeti Türkiye'de tenis sporlarına bakışla alakalı zihniyetin değişmiş olmasını simgelemesi mananında çok önemlidir. Türkiye'nin hiçbir yerinde İstanbul, İzmir ve Ankara dışında böyle bir kuruluş yok. İlk kez böyle bir kuruluş Anadolu'da Türk sporuna kazandırmış olacağız" dedi. 

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise  yetişecek gençlerin Türkiye'ye katkı sağlayacağını dile getirerek, "Batman'da farklı dallarda Türkiye şampiyonları var bu da gurur vericidir. Ümit ederim teniste de bu başarıları yakalarız. Bu başarılara tesisler büyük bir katkı sağlıyor" diye konuştu. Konuşma sonrasında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Tural, tenis spor kompleksinin temelini atarak öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.