Milliler Başkanımız Osman Tural'ı ziyaret etti

Türk tenis tarihinde ilk defa 3 farklı yaş gruplarında Tennis Europe Winter Cups'a gitmeye hak kazanan millilerimiz, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Sayın Osman Tural'ı PTT Ankara Genel Müdürlüğü makamında ziyaret etti.

 

14 ve 16 yaş erkek milli takımımızın ve milli takım antrenörlerimizin gerçekleştirdiği ziyarette Başkanvekilimiz Sayın Cengiz Durmuş da hazır bulunurken, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tural, önceki yıllarda finallere tek yaş grubunda katılım sağlandığını belirterek "Bu sefer 14 ve 16 yaş erkekler kategorisinde de gidiyor olmamız bizim için ümit verici. 3 yaş kategorisinde katılacak olmamız bizi ziyadesiyle memnun etti. Türkiye, tenis tarihinde ilk defa toplam 3 yaş kategorisinde finallere gitmeye hak kazandı" dedi.

 

Sporcuların üniversiteye başlamasıyla spordan uzaklaştığını ifade eden Tural, olimpiyat merkezlerinin açılmasıyla bu problemin azalacağını kaydetti. Trabzon ve Mersin'deki olimpiyatlara hazırlık merkezlerinin açıldığını Batman ve Ankara'da da çalışmalar yürütüldüğünü aktaran Tural, "Bunlar olduğu müddetçe bizim çocuklarımın başka yere gitmesine gerek yok" diye konuştu.

 

Geleceğin Marsel İlhan ve Çağla Büyükakçaylarının genç sporcular arasından çıkacağını söyleyen Federasyon Başkanımız, sözlerine şöyle devam etti:

 

"Marsel ve Çağla olabilmenin yolu iyi sporcu olmaktan değil, sürekli çalışmak turnuvaya katılmaktan geçiyor. Bizim hedefimiz, daha yukarısı olmalı. Federer, Nadal yerine Ahmet, Mehmet, Kaya isimlerini duymak istiyoruz. Bu sporcular arasından da olimpiyatlarda mücadele edecek millilerin çıkacağından eminim."

 

Başkanımız, görüşmenin ardından genç sporcu ve antrenörlere, fotoğraflarının basıldığı pulları armağan ederek turnuvada başarılar diledi.