Bursa'da TEB Sokak Tenisi'ne 500 kişi katıldı

TEB ve Bursa Valiliğinin desteğiyle, Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen "TEB Sokak Tenisi" etkinliğinde 500 tenissever, trafiğe kapatılan caddede tenis oynadı.

 

Kentin en işlek caddelerinden Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, trafiğe kapatılan 2 kilometre uzunluğundaki yola 200 kort kuruldu. Ülkede tenisin yaygınlaşması ve gençlerin spor ile tanışmasını amaçlayan etkinliğe, her yaştan tenis sever ve sporcular katıldı.Etkinliği izleyen Bursa Valisi Münir Karaloğlu da tenis oynayanlarla fotoğraf çektirdi.

 

Etkinliğe katılanların heyecanının kendilerini de heyecanlandırdığını belirten Bursa Gençlik ve Spor Müdürü Süleyman Şahin, "Amacımız, sporda bir farkındalık yaratmak, tenis sporunu sevdirip, yaygınlaştırmak. Burada 500 sporcu ve velileri bir tenis şenliğinde buluşmuş durumda" dedi.

 

Bursa Tenis İl Temsilcisi Göksel Yenigün yaptığı açıklamada, Türkiye'de en uzun mesafeli ve kort sayısı bakımından en büyük sokak tenisi organizasyonunun Bursa'da düzenlendiğini söyledi.