Muğla'da "7'den 70'e herkese tenis'' etkinliği

2006'da kurulan Muğla Tenis Kulübü yeni sezon öncesi Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker sporcular ve aileleri ile çok sayıda basın mensubunun katıldığı bir tenis etkinliği düzenledi.

 

''7'den 70'e herkese tenis'' konseptiyle düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, "Muğla tenis kortlarına kavuşmasının ardından tenis sporuna ilgi her geçen gün daha da arttı. Tenis, kadın-erkek her yaştan her bireyin rahatlıkla, sakatlanmadan yapabileceği medeni bir spor bu yüzden herkesi tenis oynamamasını tercih ediyorum" dedi.

 

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün de,  “Her yaştan  213 lisanslı sporcumuz var. var. Tenis sporu yüzme sporundan sonra en iyi sporlardan biri. Muğla’ya da böyle tesisler yakışıyor. Muğla gibi 22 bin üniversitesi bulunan kentte çok daha fazla spor tesisine ihtiyacı var” diye konuştu.

 

Organizasyondan dolayı Muğla Tenis Kulübüne teşekkürlerini ileten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, “Tesisler hepimizin. Sadece kurumlara ait değil bu milletin kendi amaçları doğrultusunda kullanıldığı hizmet alanlardır. İnşallah artık burası sadece tenis kortu değil, Muğlalıların hizmetine ve ülke sporuna hizmet edecek ulusal ve uluslar arası bir spor kompleksi olacak” ifadelerini kullandı.

 

Muğla Tenis Kulübü As Başkanı Kadir Sevim de , “Kulübümüz kurulduğu günden bu yana ulusal ve uluslar arası organizasyonlarda ismini duyurmuştur. Kulübümüz 7 yılda, 7’den 70’e herkese spor yaptırmak ve sporu sevdirmenin mutluluğunu yaşamaktadır. Kulübümüzde 213 lisanlı sporcu bulunmaktadır. Bizlere yaptığımız bu tören için destek olan Müdürümüz Bekir Çeker sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Tenis Kulübünün en küçük sporcusu ve en büyük sporcusu maç yaptı.