TTF İl Temsilcileri Başkanımız Tural'la İstanbul'da buluştu

 

Türkiye Tenis Federasyonu'nun yeni dönemde 81 ilde seçilen "İl Temsilcileri" ilk toplantısını İstanbul Yeşilyurt Spor Kulübü Tesisleri'nde yaptı.

 

Büyük oranda katılımın sağlandığı toplantıya; Başkanımız Sayın Osman Tural'ın yanı sıra, Yönetim Kurulu Üyeleri Turhan Topbaş ve Gökhan Dönmez, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ergin Fikirmen, TTF Genel Sekreteri Orhan Atasoy, Teknik Kurul Başkanı Onur Binay, Kurumsal İletişim Sorumlusu Seda Selanik ve Sokak Tenisi ana sponsoru Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) adına da Deniz Dosdoğru ve Metin Görgün iştirak etti. Sunuculuğunu İl Temsilcileri Koordinatörü Erkan Bayazıtlı'nın yaptığı toplantının açılış konuşmasını Genel Sekreter Orhan Atasoy Yaptı. Kurumsal İletişim Sorumlusu Seda Selanik, Türkiye Tenis Federasyonu'nun geniş bir iletişim ağı kurmayı hedeflediğini, bunun için de İl temsilcileri'yle işbirliğinin büyük önem taşıdığını anlattı.

 

Teknik kurul başkanı Onur Binay hedeflerinin üst düzey sporcu yetiştirmenin yanı sıra, tenise katılımı arttırmak olduğunu ve bu hedefte il temsilcilerine çok önemli sorumluluklar düştüğünü belirtti. Katılımı arttırmak için önce “ilgi ve merak uyandırmak” ardından tenis oynanacak “imkânı sağlamak” ve oluşan potansiyeli teniste tutacak her yaşa, seviyeye ve bölgeye özgü doğru kurgulanmış  “müsabaka ağının” önemini vurguladı.

Binay sözlerini şöyle sürdürdü:

“WTA Championship’ in yanı sıra Sokak Tenis projesi ile de halkın tenise ilgisi belirgin ölçüde arttı bu ilgiyi korta taşıyabilmek adına tesisleşme, organizasyon, antrenör ve hakem eğitimi alanında önemli projeler yürütmekteyiz.” dedi ve projelere dair detayları il temsilcileriyle paylaştı.

 


"ÜNLÜ BİR TENİSÇİYİ GETİRECEĞİZ"



 

Türkiye'nin en büyük tenis projelerinden biri olan Sokak Tenisi'nin ana sponsoru TEB adına toplantıya katılan Deniz Dosdoğru da, geçen yıl ilk kez düzenlenen Sokak Tenisi'nin bu yıl bambaşka bir görünümde olacağını, geçen yıldan çok daha başarılı bir organizasyon yapacaklarını ifade etti. Dosdoğru, "Bu yıl Sokak Tenisi'ni 15 Haziran günü İstanbul Caddebostan'da başlatmayı düşünüyoruz. Bu yıl bambaşka bir görsellikte faaliyet göstereceğiz. Hedeflerimiz arasında da birkaç yıl içinde çok ünlü bir tenisçiyi ki bu, Sharapova olabilir, Türkiye'ye getirerek Sokak Tenisi oynatmak var. Böylece dünyada bir ilke de öncülük etmiş olacağız.  TEB, Türk tenisine olan katkılarını sürdürmeye devam edecek" şeklinde konuştu.

 

 


"TENİSİ ANADOLU'YA YAYMAK GEREKİYOR"

 

Toplantının son bölümünde TTF Başkanı Sayın Osman Tural, İl Temsilcileri'nin sorularını yanıtlayıp, isteklerini dinledi. En büyük sorunların başında gelen "kort yetersizliği" konusunda, il temsilcilerinin tek tek isteklerini dinleyen Tural, çözüm için ellerinden geleni yapacaklarını belirtip, gerekli desteğin federasyonumuzun, belediyeler ve valiliklerle yapacağı işbirliğiyle sağlanacağını ifade etti.

 

 

Türk tenisinin en temel sorununun belli bir bölgeye sıkışıp kalmak olduğunun altını çizen Tural, "Tenisi Anadolu'ya yaymak zorundayız. Bunun için İl Temsilcileri'ne büyük görevler düşüyor. Kurumsallaşma yapımız altında ortak hareket ederek, birbirimize yardımcı olacağız. En büyük sorunumuz, halkımızın kullanabileceği kort sayısının istenilen seviyede olmaması. Bunun için illerde var olan kortların faaliyetlerini sürdürmesinin takibi, aynı zamanda yeni yapılacak spor tesislerine tenis kortlarının eklenmesi için ihtiyaç olan talebinin yaratılması gibi önemli görevlere sahipsiniz. Devlet desteğinin yaratılması için ilgili makamlara biz müracaatlarımızı yapmaya devam edeceğiz." dedi.

 

"KORT VE RAKET MÜJDESİ"



Bayburt temsilcisinin, yeni kort yapılması yönündeki talebi üzerine Bayburt Valisi'ni arayan Başkan Tural, yaptığı telefon görüşmesinden sonra Vali'den 2 tenis kortu sözü aldı ve 6 ay sonra birlikte bir maç yapacaklarını ifade etti.

 

Osman Tural, ayrıca İl Temsilcileri'ne her ile gönderilmek üzere raket müjdesi de verdi.