İkinci turda beş isim

Erzincan Tenis Kulübü'nün ev sahipliğinde gerçekleşen 10 bin dolar toplam ödüllü Uluslararası Erzincan Kupası'nın ilk tur maçları ardından dört tenisçimiz ikinci tura yükselmeyi başardı. Tekirdağ'da gerçekleşen ITF Futures serisinde ise bugün başlayan ana tabloda sekiz Türk raket yer alıyor.

 

Uluslararası Tenis Federasyonu'nun takviminde yer alan ITF Erzincan Kupası'nda ilk tur maçları tamamlandı. Geçtiğimiz hafta Ağrı'da şampiyonluğa ulaşan beş numaralı seribaşı Başak Eraydın, ilk turda Gürcü Mariam Kiknadze'yi 6-0, 6-1'lik setlerle geçerken Melis Bayraktaroğlu da yine Gürcü Teona Tatishvili'yi 6-2, 6-2'yle mağlup etti. Bir diğer Gürcü Babilina Machaidze'yle karşılaşan Seda Arantekin de 6-1, 6-0'lık iki setle bir üst tura adını yazdırdı. İki Türk raketin karşılaşmasında ise Cemre Anıl, Büşra Kayrun'u 6-7, 6-3, 6-3'le yenerek son 16'ya kaldı. Elif Turgul da Rus rakibi Nina Khrisanova'yı 6-2, 6-3'le geçmeyi bildi.Turnuvanın bir numaralı seribaşı Melis Sezer, Hırvat Tea Faber'e 6-3, 7-5'le kaybedetti. Ana tabloda yer alan diğer oyuncularımız Yağmur Akgül, Ayşenur Durmuş, Gülşah Çetin, Gülben Güldaş ve Yağmur Akdemir rakiplerine mağlup olarak turnuvaya ilk turda veda etti.

 


Tekirdağ'da ana tabloda

Bu hafta Tekirdağ'ın ev sahipliğinde gerçekleşen ITF Futures serisinde sekiz oyuncumuz tekler ana tabloda mücadele edecek. Cem İlkel, Barış Ergüden, Barkın Yalçınkale, Haluk Akkoyun, Durukan Durmuş, Mert Adanalı, Anıl Yüksel ve Tuna Altuna şampiyonluk için korta çıkacak.