Anadolu Üniversitesi ile işbirliği

Türkiye Tenis Federasyonu teknik direktörü Lluis Bruguera ve teknik direktör yardımcısı Onur Binay, geçtiğimiz cuma günü Anadolu Üniversitesi'ni ziyaret ederek İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Orhon'la görüştü. 

 

Ziyaretin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Bruguera, "Türkiye Tenis Federasyonu'yla yaklaşık bir senedir, Türk sistemini oluşturmak için ortak çalışmalar sürdürüyoruz. Altyapıya verdiğimiz önemle, Türk tenisinin geleceğini inşa ediyoruz. Ayrıca TTF benden sadece oyuncu yetiştirmemi istemedi, Türkiye'de tenisin yüksek seviyelere gelebilmesi için neler yapabilir konusunda da yardımcı olmamı istediler. Tenisin her alanda gelişmesini isteyen bir federasyonla çalışmanın benim için büyük bir zevk olacağını bilerek teklifi kabul ettim. Türkiye'de tenis sporuna daha fazla insanı katmak ve daha iyi tenis oyuncuları yetiştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuşarak Türk tenisinin geleceği hakkında bilgiler verdi. 

 

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Orhon da dünyanın en önemli antrenörlerinden Lluis Bruguera'yla çalışacak olmalarından büyük mutluluk duyduğunu dile getirirken "Yaklaşık altı ay önce TTF ile Türkiye'den tenis eğitiminin ögütlenmesi için nele yapılabilir konularını konuşmuştuk. Bunun sonucunda tenisin farklı yönetemlerle öğretilmesi konusunda anlaştık. Ben işbirliğinin Türk tenisi adına çok olumlu sonuçlar doğurucağına inanıyorum" dedi. 

 

Basın toplantısında son olarak söz alan TTF Teknik Direktör Yardımcısı Onur Binay " Lluis Bruguera'yla yaklaşık iki yıldır tanışıyoruz. Kendisi, dünyanın en iyi üç antrenöründen biri ve bizimle çalışıyor olması büyük şans. Kendisi sadece oyuncu yetiştirmek için burada değil, tüm algıyı değiştirmek için Türkiye'de bulunuyor. İspanyol teknik adamla işbirliği sayesinde Türk tenisinin gelişeceğine inanıyorum" sözlerini sarf etti.