İstanbul Challenger´da ilk gün heyecanı

ATP takviminde yer alan American Express İstanbul Challenger turnuvasının ilk gününde beş numaralı seribaşı Denis lstomin, Uladzimir Ignatik’i 6-4’lük setlerle geçti. Çiftler ana tablosunda mücadele eden milli raketimiz Haluk Akkoyun ise partneri Adrian Cruciat’la çiftler ilk turda turnuvaya veda etti. Turnuvanın ikinci gününde ise Türkiye’nin erkeklerde bir numarası Marsel İlhan ve ATP 47 numarası Philipp Kohlschreiber korta çıkacak.

 


Türkiye’nin erkeklerde en önemli uluslararası turnuvası olan American Express İstanbul Challenger’da ana tablo ilk tur maçlarıyla devam ediyor. Turnuvanın beş numaralı seribaşı Denis Istomin, Belaruslu Uladzimir Ignatik’i 6-4’lük iki setle geçmeyi başardı. Özbek raketi ikinci turda Haluk Akkoyun – Yannick Mertens maçının galibiyle oynayacak. Çiftler ana tablosunda Rumen Adrian Cruciat’la mücadele eden milli tenisçimiz Haluk Akkoyun, ilk turda Burquier/Mertens ikilisine 6-1, 6-2’lik setlerle kaybetti.

 

Geçtiğimiz yılın tekler finalisti Mikhail Kukushkin çiftlerde partneri Rus Teyuraz Gabashvili’yle mücadele ediyor. Kukushkin/Gabashvili ikilisi ilk turda Cracuin/Ledovskikh’i 6-4, 6-3’le yenerek adını ikinci tura yazdırdı.

 

Marsel ve bir numara korta çıkıyor

Turnuvanın ikinci gününde beş Türk raket korta çıkıyor. Türkiye’Nin erkeklerde bir numarası Marsel İlhan, şanslı kaybeden olarak ana tabloya yükselen Rus Mikhail Ledovskikh’le merkez kortta saat 17.00’da karşı karşıya gelecek. Ana tablodaki genç raketlerimizden Efe Yurtaçan’ın tekler ilk tur rakibi Gregoire Burquier olacak. Davis Kupası kaptanımız Haluk Akkoyun ise dokuz numaralı kortun üçüncü maçında Belçikalı Yannick Mertens’le oynayacak.

 

Çiftler ana tablosunda yarın korta çıkacak isimler ise Barkın Yalçınkale ve Anıl Yüksel. Yalçınkale/Yüksel ikilisi, ilk turda Denis Istomin/Konstantin Kravchuk ile mücadele edecek.

 

Ana tablonun bir numaralı seribaşı Alman Philipp Kohlschreiber de American Express İstanbul Challenger’ın ilk turunda yarın korta çıkıyor. ATP 47 numarası olan tenisçi, ikinci tura yükselmek adına vatandaşı Simon Stadler ile karşılaşacak.

 

 

İkinci Gün Programı

Merkez Kort – 11.00
Tobias Kamke  - Konstantin Kravchuk
Filip Horansky – Mikhail Kukushkin
Philipp Kohlschreiber – Simon Stadler
Marsel İlhan - Mikhail Ledovskikh
Travis Rettenmaier/Simon Stadler – Carsten Ball/Andre Begemann

Kort 9 – 10.00

EfeYurtaçan – Gregoire Burquier
Edouard Roger Vasselin – Jan Minar
Haluk Akkoyun – Yannick Mertens
Arnau Brugues Davi – Teymuraz Gabashvili
Richard Berankis/Jan Minar – Andre Ghem/Dimitar Kutrovsky
Uladzimir Ignatik/Denis Matsukevich – Jordan Kerr/Travis Parrott


Kort 8 – 10.00
Andre Ghem – Teodor Dacian Craciun
Igor Sijsling – Denis Matsukevich
Dimitar Kutrovsky – Kenny De Schepper
Andre Begemann – Malek Jaziri
Barkın Yalçınkale/Anıl Yüksel – Denis İstomin/Konstantin Kravchuk