Miltaş'ta ITF heyecanı

Miltaş Tenis Kulübü'nde düzenlenen Uluslararası Anadolu Sigorta Kupası'nda teklerde ilk tur heyecanı geride kaldı. Tekler ana tabloda mücadele eden altı Türk raketten ikisi bir üst tura yükselmeyi başardı.

 

Miltaş Tenis Kulübü'nün ev sahipliğindeki 10 bin dolar toplam ödüllü Uluslarası Anadolu Sigorta Kupası birinci turda Rus Ekaterina Tsiklauri'yle karşılaşan Gülben Güldaş, 7-5, 6-1'le turlarken Melis Sezer'i ilk turda eleyen Julia Samuseva'yla eşleşti. Eleme tablosundan başarıyla yükselen Seda Arantekin, ana tabloya da hızlı başladı. Genç raket, Ukraynalı Khristina Kazımova'yı 6-1, 7-5'lik setlerle mağlup etti ve yedi numara Meksikalı Nadia Abdala'nın rakibi oldu. Bir numaralı seribaşı Elixane Lechemia'yla mücadele eden Hülya Esen, 6-4, 6-0'lık setlerle rakibine kaybetti. Turnuvada mücadele eden bir diğer Türk raket Cemre Anıl, Julie Tringa'ya 7-5'le, Ekin Bahıtlı ise Anja Prislan'a 6-3, 7-6'yla yenilerek turnuvaya veda etti. 

 

Turnuvanın çiftler ana tablosunda da heyecan tüm hızıyla devam etti. Bir numaralı seribaşı Melis Sezer/İpek Soylu ikilisi, Kazak Dariya/Natalia Berezhnaya karşısında 6-3'lük setlerle galip geldi. Seda Arantekin ve partneri Kimberly Cassar, Skye Hopper/ Elixane Lechemia'yı 5-7, 6-0, 10-8'le geçerek Fafaliou/Tour'un çeyrek finalde rakibi oldu. İlk turda korta çıkan Cemre Anıl/Gülben Güldaş ve Ekin Bahıtlı/Anette Munozova çiftleri rakiplerine kaybederek son sekize yükselemedi.