Hürriyet'ten liglere sponsorluk

Türkiye Tenis Federasyonu’nun 1980 yılından bu yana düzenlediği Türkiye Tenis Ligleri’nin ana sponsoru Hürriyet Gazetesi oldu.
 

Türkiye’nin önde gelen medya kuruluşlarından Hürriyet Gazetesi tenisin yayılması, Türk tenisçilerinin uluslararası turnuvalarda başarılarına ön ayak olma adına Türkiye Tenis Federasyonu’nun 1’nci, 2’ni ve 3’üncü liglerinin ana sponsoru oldu. Bir yıl sürecek olan sponsorluk anlaşmasıyla birinci, ikinci ve üçüncü ligler Hürriyet Tenis Ligi adını alacak.
 

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, Türkiye Tenis Ligleri’nin ilk defa bir sponsorluk anlaşmasına imza attığını belirterek, “Hürriyet gibi köklü bir basın kuruluşunun sponsorluğu federasyon açısından çok önemli. Hürriyet 3 ligin birden ana sponsorluğunu yapacak. Bu liglerde 70-80 yıllık geçmişe sahip kulüpler var tenisin gelişimi için çok önemli bir imza. Böyle bir anlaşma yapmaktan federasyon olarak onur duyuyoruz” dedi.


Konuyla ilgili açıklama da bulunan Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Fatih Çekirge ise, “Bu sponsorlukla Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu onayıyla Türk Tenisine gönlümüzden geçen katkıları yapmış olacağız. Bu sponsorluk Türk tenisinin gelişimine olumlu yansıyacaktır” diye konuştu.
 

Türkiye 1’nci ve 2’nci Hürriyet Tenis Ligi müsabakaları 6-23 Haziran tarihlerinde Trabzon’da oynanacak. Play-off ve play-out maçlarına da 4-5-6 Haziran tarihlerinde Ankara Tenis Kulübü (ATK) ev sahipliği yapacak. 3’ncü Tenis Ligi karşılaşmaları ise 19 Eylül’de İzmir UTEM tesislerinde gerçekleşecek.