Turkcell'den FED Kupası takımımıza destek

Türk sporunun en büyük destekçisi Turkcell, kadın Tenis Milli Takımımızı tenis dünyasının milli takımlar düzeyinde en prestijli şampiyonası olan FED Cup’ta ana sponsor olarak destekliyor. Milli Takımımız turnuvada elde ettiği başarıya göre önümüzdeki senelerde bir üst grupta mücadele etme şansına erişecek. 

 

4-7 Mayıs tarihlerinde Mısır’da gerçekleştirilecek

 

4-7 Mayıs tarihleri arasında Mısır’da gerçekleşecek olan FED Cup’ta, kadın milli takım oyuncularımız Avrupa II. Grup’ta yer alan Gürcistan, Portekiz, Bosna, Finlandiya, Ermenistan, Fas milli takımlarından tenisçilerle mücadele edecek. Ülkemizi temsil edecek Tenis Milli Takımımız Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, Başak Eraydın, Melis Sezer, İpek Şenoğlu’ndan oluşuyor.  

 

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Tenis Milli Takımımızın ana sponsoru olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Bireysel sporların ve sporcuların desteklenmesinin önemine inanan bir kurumuz. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz Geleceğe Koşanlar projesiyle ülkemize tenis, atletizm, yüzme, kayak, halter ve görme engelli bisiklet dalında milli sporcular yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. FED Cup tenis alanında en önemli uluslar arası organizasyonlardan biri. Bu etkinlikte Tenis Federasyonu’muzla işbirliği içerisinde, milli takımımızı desteklemeyi bir sorumluluk olarak gördük. Önümüzdeki hafta da Makedonya’da gerçekleşecek olan Davis Cup’ta Erkek Milli Takımımızı ana sponsor olarak destekleyeceğiz. Sporcularımızın başarılı olacağına ve bir üst gruba çıkarak bizleri gururlandıracağına inanıyoruz” dedi.

 

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç ise, “TTF olarak Turkcell'in Türk tenisine sponsorluk anlamında sağlamış olduğu katkılardan son derece mutluyuz. Öncülüğünü Turkcell'in yapmış olduğu bu yolda diğer şirketlerimizin de Türk sporuna ve özellikle de Türk tenisine daha yakından ilgi göstererek katkıda bulunacağına inanıyoruz. 

Bayan milli takımımıza Fed Cup'ta başarılar dileriz” şeklinde konuştu.

 

Turkcell iki milli tenisçimizin de sponsoru

 

Turkcell, milli sporculardan, Türk tenisi adına ilklere imza atan Marsel İlhan’ı 2009 yılından beri; kadın milli takım oyuncusu Çağla Büyükakçay’ı ise 2010 yılından beri ana sponsor olarak destekliyor. Tenis Federasyonu ile bir işbirliği modeli oluşturan Turkcell, sponsorluk desteği kapsamında başarılı tenisçilerimize antrenör temini, yurtdışı turnuva masraflarının karşılanması ve başarı prim sistemi gibi yönetemlerle da başarı yolunda destek veriyor. Marsel İlhan geçen sene bir ilke imza atarak dünya klasmanında (ATP) ilk 100’e girdi ve