TTF Doğu Anadolu'da

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç ve  Yönetim Kurulu üyeleri, tenisi ülkenin dört bir yanına yayma çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Ağrı'da bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri bir toplantı yaptı.

 

Türk tenisinin gelişimi ve ülkenin tenise olan farkındalığını arttırmak için çalışmalarda bulunan Türkiye Tenis Federasyonu, üç gün sürecek Doğu Anadolu ziyaretinde bulundu. İlk temaslarını Ağrı'da gerçekleştire federasyon yetkilileri, Ağrı Tenis Kulübü'nü de ziyaret etti. Ziyaret sonrası bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri toplantıda gelişim için öncelikli hedefler üzerinde fikir birliği sağladı. 

 

Türkiye Tenis Federasyonu yönetim kurulu, üç gün süren gezide çevre illerde bulunan kulüpleri gezerek ihtiyaçları ve problemleri hakkında görüş aldı. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç ile yönetim kurulu üyeleri, aylık yönetim kurulu toplantısını da Ağrı'da gerçekleşti. Toplantıdan önce Ağrı Valisi Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret ederek bir süre görüşen Başkan Uluç ile yönetim kurulu üyeleri , daha sonra Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadyumu'na geçti.

 

Burada halk oyunları ekibinin davul zurna eşliğinde sergilediği oyunla karşılanan heyet, Ağrı Tenis Kulübü'nün oyuncularıyla halay çekip hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Federasyon Başkanı Uluç, desteklerinden ötürü Vali Ali Yerlikaya'ya plaket takdim etti. Özel bir restorantta verilen yemekten önce kısa bir konuşma yapan Ağrı Tenis Kulübü Başkanı Kasım Kaya, Federasyonun aylık yönetim kurulu toplantısına ev sahipliği yapmanın gururunu ve onurunu yaşadıklarını belirtti.

 

Yıllar önce bu spora gönül veren birkaç kişi olarak çıktıkları bu yolda çok güzel tesislere sahip olduklarını anlatan Başkan Kaya, bu tesislerin kulüplerine kazandırılmasında emeği geçen tüm idarecilere teşekkür sunduklarını ifade etti.

 

Kaya, şöyle devam etti:''Yıllar önce tenisin belli bir kesimin sporu olduğunu düşünüyorduk. Ama tenis sporuna olan ilgi ve alaka o kadar üst seviyede ki bazen öğrencileri kayıt yapmaya bile aciz kalıyoruz. Bu konuda desteklerini bizden esirgemeyen başta Valimiz Ali Yerlikaya'ya ve tüm idarecilerimize teşekkür ediyorum ve sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyorum.''diye konuştu. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç ise tenisi ülkenin dört bir yanına yaymaya çalıştıklarını belirterek, Türk tenisinin gelişimi ve ülkenin tenise olan farkındalığını arttırmak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurguladı. Dünya tenisinde kadınlarda sezon sonu turnuvası olan WTA Championships'ın, 2011 ile 2013 yılları arasında İstanbul'da yapılacağını belirten Başkan Uluç, teklerde en başarılı 8 kadın tenisçinin çiftlerde de en iyi dört takımın mücadele edeceği turnuva sayesinde dünyanın gözünü Türkiye'ye çevireceğini söyledi.

 

25-30 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul Sinan Erdem Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilecek organizasyonda, toplam 4 milyon 500 bin dolar ödül dağıtılacağını kaydeden Uluç, şöyle konuştu:''WTA Championships'in hazırlıklarında sona gelindi. Geçtiğimiz üç yıl Doha'da yapılan organizasyonun bayrağını Ekim 2010'da Katar'dan devraldık. 6 Haziran'da tanıtım lansmanımız var. Bu gecede dünyaca ünlü üç WTA yıldızı, Victoria Azarenka, Jelena Jankovic ve Vera Zvonareva bizlerle birlikte olacak.''dedi.

 

Uluç, federasyon olarak, her zaman Ağrı ve Ağrı gibi kulüplere yönelik desteklerinin devam edeceğini belirterek, burada gördükleri ilgiden oldukça memnun olduklarını söyledi. Yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla birlikte tenis kortlarını gezdiklerini ve çok beğendiklerini ifade eden Uluç, Ağrı'da yönetim kurulu toplantısını yapacaklarını bunun da kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Uluç, sözlerini şöyle sürdürdü:''Tenis açısından baktığımızda Ağrı'daki altyapıda oynayan çocukları gördüğüm zaman ve de bu kadar fazla oyuncunun neşesini ve tenise olan aşklarını gördüğüm zaman mutlu oluyorum. Kortlar çok güzel burada. Ağrı'da böyle güzel bir tenis kulübünün olacağını düşünmemiştim gerçekten çok güzel bir spor kompleksi var. Başkanımızı tebrik ediyorum bu konuda. İnsanların sosyalleşebildiği bir yer. İnsanların stres atabileceği bir yer. Bu da çok gerekli diye düşünüyorum. Altyapıda oynayan çocuklarla tanıştım ve bu spora bu kadar talebin olabileceğini tahmin etmemiştim. Antrenörlerle konuştum gerçekten hepsi çocuklar için tenis sporuna katkıda bulunacak olan insanlar. Hepsine başarılar diliyorum.''

Konuşmaların ardından Federasyon Başkanı Uluç, Ağrı Tenis Kulübü Başkanı Kasım Kaya'ya plaket takdim etti.