KYK Gençleri Kortta

 

19.03.2019 tarihinde Kredi Yurtlar Kurumu ile iş birliği protokolü imzalanmış ve KYK Gençleri Kortta Projesi hayata geçirilmiştir.

Proje kapsamında Adıyaman, Ağrı, Ankara, Erzincan, Gaziantep, Karabük, Malatya, Manisa, Mersin, Rize ve Sivas illeri pilot il olarak belirlenmiş ve Kredi Yurtlar Kurumunda kalan öğrenciler erkek öğrencilere eğitim vermek üzere bir erkek antrenör kız yurtlarında eğitim vermek üzere bir kadın antrenör ilgili gençlik ve spor il müdürlüklerinin de görüşü alınarak görevlendirilmiştir.

Proje gereği belirlenen illerde eğitim verecek tenis antrenörleri için 03-04 Nisan 2019 tarihinde Ankara'da hizmet içi eğitim uygulanmıştır.

Görevli antrenörlerimiz tarafından 11 ilde belirlenen Kredi ve Yurlar Kurumu yurtlarında konaklayan 20 kız 20 erkek öğrenciye 5 ay süreyle ücretsiz tenis eğitimi verilmiştir.

Proje kapsamında Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun talep ettiği yurtlara saha, raket, top, file gibi malzemelerin temini sağlanmıştır.

Yurtlarda kalan 700 bin gencin tenisle buluşmasının hedeflendiği projede öğrencilerin hayatına yoğun çalışma temposunda hayatı ve rekabeti kolaylaştıracak tenisi yerleştirmek asıl amaçlardan biri. Bu proje sayesinde gençlerimiz eğitimleri bitiminde antrenörlük ve hakemlik sınavlarına katılabilir, öğrencilik yaparken bölgedeki turnuvalarda hakemlik yaparak kendi paralarını da kazanabilirler. Gerçekleştirilen bu projede tenisi öğrenen geleceğin doktoru, mühendisi ve öğretmenlerinin eğitimler sonucunda gittikleri her ilçede, her köyde tenisi öğretebilir yeterlilikte olmasını planlıyoruz. İlgili proje 30 büyükşehirde devam ettirilecek olup, gerekli çalışmalar devam etmektedir.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi
Spor Toto
Mega Saray