Senior Raketler Manavgat'ta yarışıyor

ITF Seniors Dünya Takım Şampiyonası 2013 organizasyonuna 31 ülkeden 190 takım ve yaklaşık 700 sporcu katılıyor.  Turnuvanın açılış törenini bugün yapılırken, açılış törenine yöneticiler, hakemler, kort görevlileri ve sporcular katıldı.

 

 

ITF Seniors Dünya Takım Şampiyonası 2013 karşılaşmaları Antalya'nın Manavgat ilçesi Kızılağaç Turizm Bölgesi'nde Ali Bey Club Manavgat Tesislerinde 63 kortta oynanıyor. Turnuvada Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Karadağ, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Büyük Britanya, Hindistan, İrlanda, İtalya, Japonya, Latvia, Moldova, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Romanya, Rusya, Slovakya, Güney Afrika, İspanya, İsveç, İsviçre, ABD ve ev sahibi Türkiye olmak üzere 31 ülkeden yaklaşık 700 usta tenisçi raket sallıyor. Turnuvada kadınlarda ve erkeklerde 35-40-45-50-55 yaş grubundan katılımcılar tekler, çiftler, karışık çiftler dallarında yarışacaklar.

 

Turnuvada Türkiye adına Sebla Akkaya Uluçay, Zuhal Aydınlıoğlu, Hande Cumbul, Ayşe Erkuş, Serpil Deniz Gediz, Hürmüs Atar, Kristin Micaleff Botros, Tülay Tapçı, Bahar Akgün, Leyla Çalışkan, Yasemin Doğan, Seyhan Tülay Mungan, Sebile Narman, Aysim Pennetti, Yıldız Yiğitgüdü, Neşe Aslan, Cima Durgun, Fidan Kırbaç Özbakır, Havva Türedi, Lütfiye Uyanık Mauradoğlu, Sebahattin Akatak, Hasan Ataç, Özgür Aydoğdu, Şenel Ergün, Metin Gürel, Hasan Kaan Göker, Mirza Erkan Naibi, Özgan Arıklı, Sırrı Dinçer, Gulin Gali, Vahit Rıza İlhan, Önder Talu, Ramazan Oğuz Azkara, Methi Bengisu, Kaan Bozkurt, Mustafa Özkan Çetin, İbrahim Çeyrek, Barış Ergün, Necmi Türk olmak üzere 39 sporcumuz yarışacak.

 

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) toplantısı için tesise gelen TTF Başkanı Osman Tural organizasyon öncesi verdiği mesajda; geçtiğimiz yıllarda çok keyifli maçlara ev sahipliği yapan ITF Seniors Takımlar ve Tekler Dünya Şampiyonası’nda misafir sporcuları bir kez daha Türkiye’de gördükleri için büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

 

Başkan Tural; “TTF olarak senior tenisinin gelişimini en üst seviyede destekliyoruz. Ülkemizde uzun yıllardan bu yana uluslararası senior tenis turnuvaları düzenliyoruz. ITF Senior Takımlar ve Tekler Dünya Şampiyonası ile bu sene de dünyanın dört bir yanından yüzlerce oyuncuyu ve takımı bir araya getiriyoruz. Ali Bey Club Manavgat’ın tenis oynama isteğini artıran kortlarında gerçekleşen turnuvada ayrıca bu sene katılımcı rekorunu kırmayı hedefliyoruz. Turnuvaya katılacak tüm oyunculara TTF adına başarılar diliyorum.” dedi.