Fair Play Ödülleri

Türkiye Tenis Federasyonu Fair Play Ödülleri, 2011 yılından itibaren her yıl verilmeye başlanacaktır. Buna ilişkin her türlü araştırma, çalışma, organizasyon Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından yürütülecektir.

Fair Play ödülünde; centilmenlik, özveri içeren yaşanmış olaylar ön planda yer alacaktır. Ödüller  ‘Sportif Davranış’, ‘Kariyer’ ve ‘Tanıtım’ olmak üzere üç dalda dağıtılacaktır. Fair Play ödülüne layık görülen Sporcular, Kurumlar,takımlar  Sene sonunda yapılacak törenle 5000 er TL ile ödüllendirilecektir.
 
‘Sportif Davranış’ dalında; yaşanmış bir olayın, hareketin olması, ve bunun belgeleriyle Türkiye Tenis Federasyonuna ulaşmış olması gerekmektedir.


‘Kariyer’ dalında; sporcunun ya da kulübün yaşam boyu fair play ilkelerini özümsemiş yapısı, topluma, ülke sporuna katkısı ve herhangi bir dalda başarılarıyla örnek alınacak bir kimliğe sahip olması önemlidir.

‘Tanıtım’ dalında ise  fair playi, centilmenliği, özveriyi topluma iletme, yayma konusunda yapılan örnek çalışmalar dikkate alınır.

KİMLER ADAY GÖSTERİLEBİLİR?
Türkiye Tenis Federasyonu Fair Play Ödülleri, kişilere, takımlara ve kurumlara verilebilir.  Federasyonumuz kendi  araştırmalarının yanı sıra kişisel başvuruları da değerlendirecektir. 2011 yılına ait fair play ödülüne aday gösterileceklerle ilgili olayın 2011 yılında gerçekleşmesi veya geçmişten günümüze büyük bir birikimin noktalanma dönemi olması gereklidir. Ödüle aday gösterilecek kişi, spor ekibi veya kuruluşa ilişkin belgeler adaylık formuna mutlaka eklenmelidir.

Saygılarımızla…

Türkiye Tenis Federasyonu