30. Dünya Veteran Tenis Şampiyonası sonuçlandı

 

Spor dünyasında giderek ön plana çıkmaya başlayan Dünya Veteran Tenisi Şampiyonası 2010 Karşılaşmaları tekli müsabakaları 17–24 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi. Ali Bey Club Manavgat Tesisleri’nin ev sahipliği yaptığı karşılaşmalara 31 ülkeden toplam 600 tenisçi katıldı.  

 

Bir hafta boyunca devam eden tekli mücadeleler sonucunda bayanlar 60 yaş kategorisinde Avusturalyalı Liz Allan, Heidi Eisterlehner’ı yenerek şampiyon oldu. Bayanlar 65’te Hollandalı Ellie Krocke geçen yılki ünvanını koruyup yeniden şampiyonluğu kazanırken, 70 yaşta Amerikalı Donna Fales, 80 yaşta ise Kanadalı Rosemarie Asch  kendi gruplarının şampiyonu oldular.

 

Erkeklerde 60 yaş kategori şampiyonu Amerikalı Lawrence Turville olurken, 65 yaşta İsviçreli Petr Kolacek, 70 yaşta Avusturyalı Peter Pokorny, 75  yaşta Amerikalı Kral Van Nostrand ve 80 yaşta yine Amerikalı Russell Seymour oldu. Erkekler 85 yaş kategorisinde ise Avusturalyalı Neville Halligan üstün bir mücadele ile şampiyonluğu kazandı. Final müsabakaları sonunda düzenlenen törende dereceye girenlerin ödüllerini ITF Seniors Temsilcisi Elsie Veentjer verdi.

 

Şampiyona için Türkiye'ye gelen sporcular ve aileleri ise Türkiye'de, dünyada en büyük tenis alanlarından birine sahip olan Ali Bey Club Manavgat’ın uluslararası tenis organizasyonları için büyük önem taşıdığını ifade ettiler.

 

*ITF’nin Türkiye’de düzenlediği pek çok tenis turnuvası için özellikle tercih ettiği   Ali Bey Club Manavgat Tesisleri’nde kalitesi tescil edilmiş 62 kırmızı toprak kort bulunuyor. Tesiste her yıl pek çok uluslararası profesyonel tenis turnuvası düzenlenirken bu sporda uzmanlaşmış yüzlerce sporcu da misafir ediliyor.