İlk mücadele takımların

ITF'in yıl içinde organize ettiği en geniş katılımlı takım kupalarından biri olan Dünya Süper Senyörler Takım Şampiyonası, Antalya'da başlıyor. Manavgat'taki Club Ali Bey'in toprak kortlarında yapılacak olan şampiyonada ilk hafta takımlar yarışacak. 18 Ekim'de başlayacak bireysel şampiyona ise 24 Ekim'deki finallerle son bulacak.


Bu yıl 30'uncusu düzenlenen Dünya Süper Senyörler Şampiyonası'nda toplam 9 takım kategorisi bulunuyor. Kadınlarda 60, 65, 70 ve 75 yaş üstü kategorilerinde mücadele yapılırken, erkeklerde 60, 65, 70, 75 ve 80 yaş grupları yer alıyor.


Alice Marble, Jack Crawford, Althea Gibson gibi tenis efsanelerinin ismini taşıyan kupalarda toplam 134 takım mücadele verecek. Ev sahibi Türkiye, kadınlarda 75, erkeklerde ise 80 yaş hariç tüm kategorilerde yer alacak.

Şampiyonadaki en yoğun katılım ise 23 takımın yer aldığı erkekler 60 yaş turnuvası Von Cramm Cup'ta bulunuyor. Bu kategoride İspanya, 2008 Antalya ve 2009 Perth mücadelelerinde altın madalyayı kazanmayı başarmıştı.

Turnuva direktörlüğünü Vedat Görgan'ın yaptığı ITF Süper Senyörler Dünya Şampiyonası günlük sonuçlarına bu linkten ulaşılabilir.