10 Yaş Master Turnuvası Davet Listesi için uygulanacak Esaslar

30 Ağustos-04 Eylül 2021 tarihleri arasında Kültürpark Tenis Kulübü'nde düzenlenecek olan 10 Yaş Masters Turnuvası davet listesi için uygulanacak esaslar aşağıdaki gibidir:

- 10 Yaş Kış Kupası ve Yaz Kupası turnuvalarında tekler kategorisi ana tablo fikstüründe birinci olan sporculara 3 puan verilir.

- 10 Yaş Kış Kupası ve Yaz Kupası turnuvalarında tekler kategorisi ana tablo fikstüründe ikinci olan sporculara 2 puan verilir.

- 10 Yaş Kış Kupası ve Yaz Kupası turnuvalarında tekler kategorisi ana tablo fikstüründe yarı final oynayan sporculara 1 puan verilir.

- Hafta içi ve hafta sonu turnuvalarında alınan dereceler değerlendirmeye alınmaz.

- Yapılan puanlama sonucunda en fazla puanı toplayan 20 sporcu TTF tarafından Masters turnuvasına davet edilirler.

- Puanların eşitliği halinde sırasıyla; kazanılan birincilik, ikincilik (final) ve üçüncü-dördüncülük (yarı final) derecelerinin fazlalığına bakılarak 20 sporcu belirlenir. Eşitliğin devam etmesi durumunda yaşı daha küçük olan sporcuya öncelik verilir.

- 12 yaş turnuvalarına katılan 10 yaş sporcuları arasından en iyi klasmana sahip olan ilk dört sporcu da yine Masters turnuvasına davet edilirler. Puanların eşit olması halinde ilk önce 10 yaş turnuvalarında alınan derecelerine bakılır, burada da eşitlik varsa, doğum tarihine göre (ay-yıl) en küçük olan sporcuya öncelik tanınır. Bunda da eşitlik olması durumunda turnuvaya ilk başvuruyu yapan sporcuya öncelik verilir.

12 yaşta klasmanı 33.haftanın puanlarına göre belirlenecek olup turnuvaya katılamayacağını bildiren sporcuların yerine klasmanda bir alt sıradaki sporcular sırasıyla davet edilir.

- Bir sporcu hem 10 yaş hem de 12 yaş turnuvalarından dolayı katılım hakkı elde etmişse, bu sporcu 12 yaş turnuvası kontenjanından turnuvaya davet edilir.

- Masters turnuvasına yukarıdaki kriterlere uygun olan 2011-2012 doğum tarihli sporcular katılabilir.

- Masters turnuvalarında eleme müsabakalarına; 10 yaş turnuvalarında en iyi puana sahip 20 ana tablo sporcusunun dışında kalan ve aynı kriterlerle sıralanan 32 sporcu katılır. Eleme müsabakaları sonucunda ilk sekiz sporcu ana tabloya girmeye hak kazanırlar.

- Masters turnuvaları yeşil top ile oynanır.

- Masters turnuvalarında seri başlarının belirlenmesi aşağıdaki gibi olacaktır:

- 1 numaraya 10 yaş turnuvalarında en fazla puan toplayan sporcu yazılır.

- 2 numaraya 12 yaşta en fazla puana sahip sporcu yazılır.

- 3 numaraya 10 yaşta ikinci en fazla puana sahip sporcu yazılır.

- 4 numaraya 12 yaşta ikinci en fazla puana sahip sporcu yazılır.

- Daha sonra 5, 6, 7 ve 8 numaralar torbaya atılarak seribaşları belirlenir.

- Masters turnuvasında çiftler müsabakası yaz kupalarında olduğu gibi tekler sahasında oynanacaktır.

- Çiftler müsabakalarında seribaşlarının belirlenişi aşağıdaki gibidir;

- Turnuvanın 1, 2, 3 ve 4 numaralı seribaşlarının olduğu takımlar, 1 numaranın olduğu takım 1. sıraya, 2 numaranın olduğu takım ise 16. sıraya yazılır. 3 ve 4 numaranın olduğu takımlar ise kura ile aşağı ve yukarıya yerleştirilirler. Bu sporcuların birbirleri ile takım olmaları durumunda aynı uygulama turnuvanın 5, 6, 7 ve 8 numaralı seribaşları için uygulanır.

-Masters turnuvalarına başvuru yapılmayacaktır. Söz konusu turnuvaya katılım hakkı olan sporcu listesi  i-Kort’ta turnuva sayfasında ve TTF Ana sayfasında ilan edilecektir. 26 Ağustos 2021 saat 16.00'ya kadar turnuvaya katılım yapmayacak olan sporcuların Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir..tr adresine bildirmeleri gerekmektedir, Sporcular puanlarında yanlışlık olduğunu düşünüyorlar ise liste yayınlandığında yine performanBu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. e-mail adresine itirazlarını iletebileceklerdir.

- Son geri çekilme tarihinden sonra yapılacak itirazlar haklı dahi olsa dikkate alınmayacaktır. Liste kesinleşmiş olacaktır.

- Son geri çekilme tarihinden sonra sakatlık vb. gibi nedenlerden dolayı son anda dahi olsa turnuvaya katılamayacak olan sporcular bu durumu TTF’ye bildirebilirler ve böylece bir alt sıradaki sporcunun turnuva oynamasını sağlayabilirler.

- Eleme fikstürü çekimi sırasında ya da turnuvanın ilk günü gelemeyecek olan sporcu olması durumunda turnuvaya katılma hakkı bulunan ve turnuva mahallinde hazır olan sporcular davet listesindeki sıralamaya göre turnuva fikstürüne eklenebilirler.

Katılacak tüm sporculara duyurulur.

Türkiye Tenis Federasyonu