MİLLİLER'DE HAZIRLIKLAR TAMAM

Erkekler tenisinin ülkeler düzeyindeki organizasyonu Davis Cup’ta Dünya Grubu 1 Play-Off eşleşmesinde İsrail ile karşılaşacak Türkiye Milli Takımı düzenlenen basın toplantısında görüşlerini paylaştı. Ay-yıldızlılar 6-7 Mart tarihleri arasında Antalya Belek’teki Megasaray Tenis Akademisi tesislerinin ev sahipliği yapacağı mücadeleler öncesinde zorlu maçlar için hazır olduklarını belirttiler. Basın toplantısına Marsel İlhan yerine sakatlığı nedeni ile kadrodan çıkarılan Ergi Kırkın katıldı. 

Cem İlkel, Altuğ Çelikbilek, Marsel İlhan, Sarp Ağabigün ve Yankı Erel’den oluşan ekibin kaptanlığını yapan Haluk Akkoyun kamp sürecinin gayet iyi geçtiğini belirterek “Geçen hafta oyuncularımız bu tesislerde turnuvadaydılar ve kortları deneyimleme fırsatı buldular. Oyuncularımın kendilerini nerede iyi hissettikleri benim için çok önemli ve kura çekiminden sonra oyuncularım açık toprak kortu tercih etti. Bu yüzden bu turnuvayı toprak kortta oynayacağız” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda ilk Challenger zaferini elde eden Cem İlkel ise bu seneye iyi başladığını söyleyerek, “Aralık ayında çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Bu dönemde de zaten takımın çoğuyla beraberdik. O yüzden beraber yükseldiğimizi ve forma girdiğimizi düşünüyorum. Bireysel olarak iyi bir dönem geçirsem de takım olarak da yükseleceğimizi düşünüyorum. Burada güzel galibiyetler alacağız” ifadelerini kullandı.

2019 Eylül ayında Danimarka’da kazandığı son maçla Türkiye Milli Takımı’nı play off’lara taşıyan Altuğ Çelikbilek ise şunları kaydetti: “Çok iyi bir kamp dönemi geçirdik burada iki hafta. Davis Cup’da da giderek tecrübeleniyorum. Slovenya’da başlayan bir beşinci maç serüvenim vardı. Orada çok iyi oynayamamıştım. İyi bir sonuç elde edememiştim ama Danimarka’da bu zinciri kırdım kendimi şu an formda hissediyorum ve Davis Cup’ta da çok iyi olacağımı hissediyorum.”

Kamp dönemini verimli değerlendirdiklerini söyleyen Sarp Ağabigün, “Kaptanımızın da dediğini gibi öncesinde 25 binlik bir turnuva olmuştu o bizim için çok güzel bir alıştırma oldu zaten hep birlikte antrenman yapıyoruz hazır olduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.

Geçtiğimiz haftaki turnuvanın takım için korta alışma süreci olduğunu ifade eden Yankı Erel ise, “Takım olarak fizyoterapisiyle olsun kondisyoneri ile olsun çok iyi hazırlandık” dedi.

“Türk Tenisi'nde genç oyuncular çok yetenekli”

Çiftler kategorisinde eski dünya çiftler 5 numarası olan rakip takım kaptanı Jonathan Erlich Antalya’ya birçok kez geldiğini ve güzel deneyimler yaşadığını belirterek, “Burada genç oyuncular da görüyorum ve bu beni Türk tenisi için çok mutlu ediyor. Aslında Türk tenisinde genç oyuncuların çok yetenekli olduğunu düşünüyorum. Hafta sonunu için sabırsızlanıyorum. 25 yıllık kariyerim boyuncu birçok Türk oyuncuyla bir araya geldim ve bazıları çok iyi arkadaşlarım oldu. Türk erkek tenisinde hala çok öne çıkan bir oyuncu olmadı ama Cem İlkel’in her seferinde daha iyi performanslar sergilediğini görüyorum ve sıralamalarda da yükseliyor. Sadece bu hafta sonu için değil umarım bütün kariyeri boyunca ilerlemeye devam eder” dedi. İsrail Takımının kadrosunda da yer alan Erlich, “Şu anda takımımın koçluğunu yapıyorum umarım iyi bir iş çıkarırım oldukça heyecanlıyım. Kaptan olmanın yanında çiftlerde de takımıma yardımcı olabileceğimi umuyorum” dedi.

Kura Çekimi Perşembe

Türkiye-İsrail Davis Cup serisinin maç programı, 5 Mart Perşembe günü saat 12.00’de Club Mega Saray’da düzenlenecek kura çekiminin ardından netlik kazanacak.