16 Yaş Erkek Milli Takımımız finallerde


7-9 Şubat tarihleri arasında Ukrayna'nın başkenti Kiev’de düzenlenen eleme mücadelelerinde grubunu ikinci sırada tamamlayan Türkiye 16 Yaş Erkek Takımı, Avrupa Kış Kupası Finalleri'ne gitmeye hak kazanırken; Türkiye 14 Yaş Erkek Takımı grup üçüncüsü. 16 Yaş Kız Takımı grup beşincisi, 14 Yaş Kız Takımı ise grup altıncısı oldu.


Baran Söyler, Togan Tokaç ve Toprak Avcıbaşı'ndan oluşan kaptanlığını Turan Can Uyar’ın yaptığı erkekler sırasıyla Ukrayna’yı 3-0 ve Slovakya’yı 2-1 yenip 21-23 Şubat’ta Fransa’nın Ronchin şehrinde düzenlenecek Avrupa Kış Kupası finallerine gitmeyi garantiledi. Liderlik maçında İspanya’ya 3-0 kaybeden Ay-yıldızlı gençler, ikinci sırayı elde etti. Sekizli finallerde Türkiye'nin yanı sıra İspanya, İtalya, Belçika, Fransa ve Bulgaristan da yer alacak. Finallerde mücadele edecek 2 takım ise 13-16 Şubat tarihlerinde Çek Cumhuriyeti'nde oynanacak A grubu karşılaşmaları sonunda belli olacak.


Atakan Karahan, Bora Çankaya ve Mehmet Aksel Çakır'dan oluşan Umut Barış Ergüden’in yönetimindeki 14 Yaş Erkek Milli Takımımız ise Slovenya’yı 3-0 yenerek başladıkları Kış kupası elemelerinde yarı finallerde Romanya’ya 2-1 mağlup oldu. Üçüncülük- dördüncülük maçında Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ni 2-1 ile geçen millilerimiz finallerin kıyısından döndü ve grubunu üçüncülükle tamamladı.


Belarus'un başkenti Minsk’de mücadele eden kaptanlığını Yıldıray Çam’ın yaptığı Özlem Uslu, Defne Çırpanlı ve Melisa Şenli'den oluşan 16 Yaş Kız takımımız ise açılış turunda Sırbistan’a 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Consolation tablosunda Moldava ve Litvanya’yı yenen millilerimiz grubu beşinci olarak tamamladı.


Ela Sekmen, Deniz Turan ve Ela Yener'den oluşan Sami Beceren kaptanlığındaki 14 Yaş Kız Milli Takımımız ise ilk turda Bulgarista'a 3-0 yenildi. Mücadelelerini consolation tablosunda devam ettiren millilerimiz Slovenya’yı 3-0 yenip İtalya’ya 3-0 yenilerek gruplarını altıncı sırada tamamladılar.