Spor Toto Türkiye Tenis Ligi'nin kuraları çekildi

23-28 Aralık tarihleri arasında büyük bir heyecana sahne olacak Spor Toto Türkiye Tenis Ligi'nin kura çekimi bugün yapıldı. ENKA Spor Kulübü'nün ev sahipliğinde gerçekleşecek Spor Toto Türkiye Tenis Ligi'nde 14 erkek ve 13 kadın olmak üzere 27 takım mücadele edecek.

ENKA Spor Kulübü’nde gerçekleştirilen kuraya Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve lige katılan takımların kulüp başkanları ile takım kaptanları katıldı.

Cengiz Durmuş :"Ligimizi tekrar hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz"

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, ligin 8 yıl aradan sonra tekrar yapılacağını belirterek, “Bölgesel elemelerden play-off’a getirdiğimiz 14 erkek, 13 kadın takımının bugün kurasını çektik. Sporcularımızla, kulüp ve alt yapı antrenörlerimizle bu ligin heyecanını yaşıyoruz. Doğu ve Güneydoğu liglerinin organize edilmesinin yanı sıra 5 bölgedeki turnuvalar sonucunda play-off oynamaya hak kazanan ekiplerin katıldığı lige katılım çok yüksek. 8 yıl aranın ardından bu ligimizi tekrar hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz. Burada mücadele eden bütün takımlara ve sporculara başarılar diliyorum. Bundan önceki dönemde katılımın bu seviyede olmadığını söylemeliyim. Bu sene ligimizi organize ederken, sporcularımızın uluslararası arenada boy göstermedikleri tarihi seçmeye özen gösterdik. Eleme maçlarıyla birlikte toplamda 1000'e yakın sporcu organizasyonlarda boy gösterdi. Katılım bu denli olması da bizi sevindiren başka bir nokta" dedi.

Murat Kocakaya : "Tenis sporu Bakanlık olarak çok önemsediğimiz bir branş"

Kura çekiminde yer alan Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya , " Tenis sporu Bakanlık olarak çok önemsediğimiz bir branş. Burada yarışacak olan sporculara ve antrenörlere başarılar diliyorum. Az önce kortu gezdim, çok güzel bir kort olmuş. Mücadele edecek olan tüm sporculara başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Alparslan Tansuğ: "Geleneğin devam etmesinden çok memnunuz"

ENKA Spor Kulübü Başkanı Alparslan Tansuğ, lig geleneğinin devam etmesi nedeniyle mutlu olduklarının altını çizerek, "Uzun yıllardır yapılmayan Türkiye Tenis Ligi yarından itibaren başlıyor. Kulüp olmanın gerekliliği kulüp olarak bir spor müsabakasında kulübü temsil etmektir. Teniste bunu uzun zamandır yapamıyorduk, sporcularımız bireysel olarak dünyanın çeşitli yerlerinde yarışıyorlardı. Bu geleneğin tekrar devam etmesinden çok memnunuz. Federasyonumuzun yardımlarıyla çok güzel bir tenis sahası kuruldu. Türkiye'nin tenisçileri burada kendilerini gösterecekler. ENKA olarak Türkiye'ye her türlü katkıyı vermeye hazırız. Bu tesisleri siz sporcular yaşatacak. Bu ligin başlamasından ve bu organizasyonun kulübümüzde yapılmasından dolayı çok memnunum" dedi.

Üner ve Büyükakçay'a ödül takdimi

Kura çekiminden önce ülkemizi uluslararası arenada yıllardır başarıyla temsil eden antrenörümüz Can Üner ve sporcumuz Çağla Büyükakçay'a ödülleri takdim edildi. Avrupa Tenis Birliği tarafından Kariyer Ödülü'ne layık görülen milli tenisçi Çağla Büyükakçay ve Uluslararası Tenis Federasyonu tarafından 2019 yılında Oyuna Olan Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülen antrenör Can Üner'e ödüllerini Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya,TTF Başkanı Cengiz Durmuş ve ENKA Spor Kulübü Başkanı Alparslan Tansuğ takdim etti.

Spor Toto Türkiye Tenis Ligi’nde kura çekimi sonucu oluşan fikstür şu şekilde:

Erkeklerde ilk turu ENKA ve TED bay geçerken, Yalova-Alaçatı, ATDSK- GATİK, İSTAV- GEBZE Tenis, Topspin-Yenimahalle, Kültürpark- Play Tenis, Mersin Yelken- Mete Tenis eşleşti.

Kadınlarda ilk turu ENKA, TED ve Alaçatı bay geçerken, İSTAV-Gebze Tenis, Topspin-Kültürpark, Play Tenis- Adana Atlı, Yeşilyurt-ATK, Taç Spor-ATDSK ile eşleşti.

Maçların 12.00'de başlayacağı ligin ilk gününde 12 erkek, 10 kadın takımı toplamda 44 maç oynayacak.