Esra Eczacıbaşı Coşkun ve Birol Vural ITF Komisyonlarına seçildi

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) 70 ülkeden 190’nın üzerinde temsilcinin başvurusunu değerlendirerek 2020-2021 komite ve komisyonlarını açıkladı. Federasyonumuzun başvurusunu değerlendiren seçici kurul kararı ile Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’na Esra Eczacıbaşı Coşkun ve Antrenörler Komisyonu’na Birol Vural seçildi.

ITF 2024 cinsiyet eşitliği stratejileri doğrultusunda kadın temsilci sayısını yüzde 33 arttırdığını açıkladı. Türkiye, ITF komisyonlarında geçen sene ilk kez Gülberk Gültekin Salmanla yer alırken bu sene ise Esra Eczacıbaşı Coşkun ve Birol Vurol ile iki farklı komisyonda yerini aldı. ITF Başkanı David Haggerty yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 “ITF tenis kortunda eşit fırsatlar sağlamadaki başarısıyla gurur duyuyor olabilir, ancak bunun henüz en üst düzeydeki liderlik rollerine yansımadığını biliyoruz. Kendi komitelerimizdeki kadın sayısının artmasına ek olarak, ulusal ve bölgesel birliklerimizin kurullarında ve komitelerindeki çeşitliliği artırmaya devam etmesini teşvik ediyoruz, böylece gelecekteki yetenekli liderler havuzumuz sporumuzda üst düzey pozisyonları geliştirme ve üstlenme fırsatını yakalayabilecekler. Tenis katılımını artırmak ve ITF 2024 stratejik önceliklerini elde etmeye yönelik çaba gösterdiğimiz için önümüzdeki birkaç yıl ITF için önemli olacak. Komiteler, ilerideki zorlukları karşılamak için gereken kaynakları sağlamada kritik bir rol oynayacak. ”

Türkiye’yi uluslararası tenis arenasında temsil edecek Esra Eczacıbaşı Coşkun ve Birol Vural’ı kutlar, kendilerine yeni görevlerinde başarılar dileriz.