TTF Başkanı Cengiz Durmuş ile Gelişim Kampı'ndaki sporcularımız ve antrenörlerimiz Madrid Büyükelçisi'ni ziyaret etti

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF), Avrupa Birliği (AB) Erasmus + projesi kapsamında, 9-23 Kasım tarihlerinde sporcu ve antrenörler için İspanya'da Gelişim Kampı düzenledi. TTF Başkanı Cengiz Durmuş Gelişim Kampı'ndaki sporcularımız , antrenörlerimiz ve proje sorumlularımız ile Madrid Büyükelçisi Cihad Erginay'ı makamında ziyaret etti.

Tennis Europe, Türkiye Tenis Federasyonu, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve İspanya Tenis Federasyonu'nun(RFET) ortaklığında, Etlik Tenis Kulübü girişimiyle başlatılan kampta sporcuların gelişimine yönelik 2 hafta boyunca kondisyon, teknik ve taktik eğitimleri verildi. RFET tesislerinde gerçekleşen kampa TTF antrenörleri ile İspanya Tenis Federasyonu'nun görevlendirdiği milli sporcu ve antrenörler de katıldı.

Katılımcılar belirlenirken Türkiye Tenis Federasyonunca ilana çıkılmış tüm ülke çapınca TEB Türkiye Şampiyonları genç oyuncular arasında büyük heyecan yaratmış, tüm tenisseverler tarafından ilgiyle takip edilmiştir. TEB Türkiye Şampiyonalarında 14 yaş grubunda finalist olanlar; 12 yaş grubunun şampiyonları, 16 yaş grubunun  erkeklerde şampiyonu ve kızlarda yarı finalisti katılımcı olmaya hak kazanmıştır. Türkiye Tenis Federasyonunca gerçekleştirilen projeler, kurulan ortaklıklarla Türkiye’nin geleceği olan sporcular ve antrenörlere yatırımlar yapılmakta geleceğin şampiyonları yetiştirilmektedir.