TTF Başkanı Cengiz Durmuş ile Milli sporcularımız, Brand & Sport Summit 2019'a katıldı

Markalar ve spor sektörü arasında bir köprü kurarak dünyanın ve ülkemizin en önemli profesyonellerini bir araya getiren Brand & Sport Summit bu sene 3. defa Volkswagen Arena’da 14-15 Kasım tarihleri arasında düzenlendi. Organizasyonun ilk gününe yer alan Tenis Oturumu’nda TTF Başkanı Cengiz Durmuş, Milli tenisçilerimiz Ayla Aksu ve Sarp Ağabigün izleyicilerle buluştu.

Türkiye Tenis Federasyonu olarak hedefin ülkemizi en iyi temsil edebilecek dünyanın en iyi sporcusunu yetiştirebilmek olduğunun altını çizen Cengiz Durmuş, "Siz bizi anons ederken zengin sporu algısından kurtarmak isteyen başkan diye anons ettiniz teşekkür ederim. Biz uzun vadeli iyi projeler geliştirerek ışık tutmak adına tenisin Türkiye’nin her yerinde herkes tarafından oynanabilir bir branş olduğunu özellikle anlatmaya çalıştık" dedi. KYK Gençleri Kort'ta ve MEB ile Eğitimde İş Birliği projelerine değinen Durmuş, "Türkiye’nin her yerinde, anadolunun her noktasında yerel yönetimlerle, özellikle Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerimizle, 81 ilde 81 il temsilcisiyle örgütlenmiş bir federasyon olarak her noktada tenisin oynanmasını sağlayarak, yetenekli çocuklarımızı geliştirerek olimpiyatlarda ve Grand Slamlerde bizleri temsil edebilsinler diye bu projeleri oluşturduk" ifadelerini kullandı. Bütün davetlileri 23-28 Aralık’ta ENKA Spor Kulübü’nde düzenlenecek Türkiye Tenis Ligi’ne davet eden Durmuş, markaların spor için önemine değindiği konuşmasının son bölümünde şunları kaydetti: Federasyonlar, sporcular ve Bakanlığımız görevlerini yapıyor bir şekilde destekler sağlanıyor ama bunun markalar tarafından benimsenip sponsorlar tarafından desteklenmesi aslında hepimizin hayali hepimizin gerçek hedefi diyebilirim. Bunun azı ya da çoğu çok önemli değil içinde olması çok değer katıyor bize. Onun için biz miktardan ve rakamlardan ziyade, bizlere maddi açıdan kattıklarından ziyade markaların ismiyle bizimle birlikte olmuş olmasının bize çok büyük bir enerji verdiğini ve teniste kazanmanın da enerjiden geçtiğini söylemek isterim. Biz motivasyonumuz yüksek enerjimiz iyi olursa kortlarda başarılı olabiliyoruz. Tenisi bilenlerin daha çok tenis oynamasını, tenise başlamamamış olanların da mutlaka tenise başlamalarını öneren Durmuş, “Geleceğin şampiyonu neden bizim çocuklarımız olmasın” diyerek sözlerine son noktayı koydu.

23 yaşındaki milli tenisçi Ayla Aksu tenise eski milli sporcu olan babasının yönlendirmesiyle başladığını belirterek, “Tenisin hayatıma çok büyük katkısı oldu. Disiplinli olmayı çok çalışmayı ve fedakarlığın bu sporda ne kadar önemli olduğunu öğrendim, hala da aynı şekilde öğrenmeye her gün devam ediyorum. Tenis çok fazla seyahat gerektiren bir spor her hafta turnuva var. Ne kadar güzel görünse de bir yandan o kadar zor bir spor çok fedakarlık yapıyoruz” dedi. Turnuvaya katılmak için gittiği ülkeleri fotoğraflamayı ilgi edindiğini söyleyen Aksu, 5-10 yıl sonra kendini Grand Slamlerde yarışırken görmek istediğini aktardı. Türk tenisine kort dışında da katkıda bulunmak istediğini ve Türk tenisinin çok daha iyi yerlere de gelebileceğine inandığını belirten Aksu, “Bakanlığımızın ve Federasyonumuzun desteği çok büyük yer aldı bu sene ve geçen senelerde. Çocukluğuma göre çok daha fazla bir ilgi var tenise, hem Türkiye’de hem dünyada daha çok biliniyor daha çok sponsor bulunuyor. Yine de bu sponsorluklar bazen çok yetmiyor açıkçası. Seyahati çok olduğu için masrafı da bir o kadar çok oluyor. Turnuva düzenleyebilmek için de birçok sponsora ihtiyaç oluyor. O nedenle yapılanlar çok büyük ve çok değerli daha fazlası olursa daha da iyi şeyler başarabileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Eski milli voleybolcu olan babasının yönlendirmesiyle tenise başladığını söyleyen Milli tenisçi Sarp Ağabigün ise “Tenis benim hayatımı çok değiştirdi gerçekten. En başta disiplinli olmayı ve iyi bir sporcu olmayı öğretti. Spora başlamadan önce gençlerin hangi sporu doğru seçtiklerini çok iyi bilmeleri lazım. Ben tenise başlamadan önce basketbol da oynamıştım. Sonra tenis oldu ama tenis daha ağır bastı. Aynı zamanda kick-boks da yaptım dövüş sporlarına aşırı bir ilgim var. Kick-bocksun tenisimi de kondisyon babında etkileyeceğini düşündüğüm için kick boksu seçmiştim çok iyi sonuçlar alım. Gençlerimize de dediğim gibi sporu doğru seçmeleri lazım tam istedikleri sporu seçtikten sonra gerisinin geleceğine inanıyorum ben. Benim tabii isteğim her tenise başlayan genç gibi Grand Slam oynayabilmek 10 yıl sonra. Oynayacağımı da düşünüyorum bu yolda Tenis Federasyonuyla ve Bakanlığımızla çok iyi ilerliyoruz, çok yardımcı oluyorlar. Teklerde olmasa bile çiftlerde kesinlikle oynayacağımı düşünüyorum çünkü benim çiftlerdeki başarım teklere göre biraz daha fazla” değerlendirmesinde bulundu.