Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda İpek ve Cengiz sevindi

Mega Saray Tenis Akademisi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda kupalar sahiplerini buldu. Heyecanın 28 Ekim- 3 Kasım tarihleri arasında yaşandığı organizasyonda kadınlarda İpek Öz, erkeklerde ise Cengiz Aksu şampiyonluğa uzandı.

Toprak zeminde gerçekleşen Büyükler Türkiye Şampiyonası kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Trtspor2’den canlı yayınlanan tek kadınlar finali 2 Kasım’da İpek Öz ve Ayla Aksu arasında gerçekleşti. Antalya'daki Büyükler Türkiye Şampiyonası Kadınlar Finali'nin kazananı Ayla Aksu’yu 6-2, 6-2 yenen İpek Öz oldu. 2019 Büyükler Türkiye Şampiyonası Kadınlar Şampiyonu İpek Öz profesyonel kariyerinde ilk kez bu unvanı elde etti. İpek 2017 Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda finalde Pemra Özgen'e 6-1, 6-1'lik setlerle kaybederek şampiyonayı finalist olarak tamamlamıştı. Toprak zemini çok sevdiğini söyleyen İpek Öz, “1 numaralı seribaşıydım bu turnuvada beklentim kendimden çok yüksekti” ifadelerini kullandı. Şampiyonada ödülleri Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, Federasyon Başkanımız Cengiz Durmuş ve Mega Saray Yöönetim Kurulu Başkanı Deniz Şahin takdim etti.

Erkekler mücadelesi ise Sarp Ağabigün’ü 6-3, 7-5'lik setlerle yenen Cengiz Aksu’nun zaferiyle sonuçlandı. Cengiz Aksu bu galibiyetle kariyerinde bir ilki yaşadı, 21 yaşındaki tenisçi Büyükler Türkiye Şampiyonalarında 2015 ve 2017'de yarı finale kadar yükselmişti. Cengiz Aksu şampiyonluğu sonrasında şu ifadeleri kullandı: “Çok mutluyum ilk Türkiye şampiyonluğumu yaşadım. Sarpla daha önce birçok kez oynadık hatta 1 ay önce beni kötü bir şekilde yenmişti. O yüzden maça biraz tutuk başladım ama konsantrasyonumu korudum”

Büyükler Türkiye Şampiyonası çift kadınlar finalinde Ayla Aksu - Melis Ayda Uyar çiftini 7-5, 1-6, 10-4 yenen Melis Sezer-İpek Öz ikilisi şampiyonluğa ulaştı. Sporcularımıza ödüllerini Antalya GHSIM Müdürü Burhanettin Hacıcağferoğlu ve Federasyon Başkanımız Cengiz Durmuş takdim etti.

Büyükler Türkiye Şampiyonası çift erkekler finalinde Mert Naci Türker-Burak Bilgin'i 7-6,6-4 yenen Berk İlkel-Sarp Ağabigün şampiyonluğa ulaştı. Sporcularımıza ödüllerini Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Mustafa Gelen ve Federasyon Başkanımız Cengiz Durmuş takdim etti.