TED kortlarında favorilerin günü

Türkiye’nin en köklü tenis organizasyonlarından American Express İstanbul Challenger TED Open ikinci gün karşılaşmaları ile devam etti. İlk turu maç oynamadan geçen tenisçilerin de sahne aldığı günde, favori isimler adlarını üst tura yazdırmayı başardı.

Turnuvada 1 numaralı seribaşı olarak raket sallayan Fransız Ugo Humbert, ilk maçında Çek Marek Gengel ile kozlarını paylaştı. Rakibini 6-1, 6-2’lik setlerle rahat geçen 21 yaşındaki solak oyuncu, zorlanmadan adını son 16 arasına yazdırdı. Umbert’in 3. turdaki rakibi vatandaşı Hugo Grenier olacak.

Eski dünya 26 numarası Çek Lukas Rosol da İstanbul Challenger’daki serüvenine başladı. Merkez kortta Fransız Geoffrey Blancaneaux ile oynadığı 2 saat 11 dakikalık düellodan galip çıkan Rosol; 6-2, 3-6, 6-4 ile 3. tura yükseldi. 10 numaralı seribaşı Belçikalı Ruben Bemelmans, İspanyol 12 numara Nicola Kuhn ve Sloven 16 numara Blaz Kavcic de rakiplerini geçerek son 16 raket arasına kaldı.

 

Yarın (11 Eylül) oynanacak üçüncü gün karşılaşmalarında turnuvada yoluna devam eden iki Türk raket Marsel İlhan ile Baran Cengiz de sahne alacak. Marsel 8 numaralı seribaşı Hint Ramkumar Ramanathan ile oynarken, Baran ise 13 numara Aleksandr Nedovyesov ile karşılaşacak.