TED KORTLARINDA 71. BULUŞMA

Ülkemizin en eski uluslararası tenis organizasyonu American Express İstanbul Challenger TED Open bir kez daha erkekler tenisinin en iyi raketlerini ağırlıyor. Bu yıl 71. kez düzenlenen turnuvada toplam 81.240 dolar ödül dağıtılacak. 15 Eylül Pazar günü saat 15.30’daki tekle finaliyle sona erecek organizasyonun basın toplantısı TED Spor Kulübü’nde yapıldı. Toplantıya Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz, American Express İstanbul Challenger TED Open Turnuva Direktörü Melis Yafe, milli tenisçi Marsel İlhan ve Rumen raket Marius Copil katıldı.


1 NUMARALI SERİBAŞI UGO HUMBERT
Bu yıl Wimbledon’da dördüncü tur oynayan 21 yaşındaki Fransız oyuncu Ugo Humbert, turnuvada 1 numaralı seribaşı olarak mücadele ediyor. Dünya sıralamasında 63. sırada bulunan Humbert’in kariyerinde dört Challenger şampiyonluğu bulunuyor. Dünya sıralamasında 93. sırada bulunna Rumen Marius Copil turnuvada 2 numaralı seribaşı olarak yer alırken, 3 numaralı seribaşı 2011 şampiyonu Özbek Denis Istomin de bir kez daha kupayı kaldırmayı çalışacak.


CENGİZ DURMUŞ: TÜRK TENİSİNİN HAFIZASI
American Express İstanbul Challenger TED Open’ın basın toplantısında konuşan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, İstanbul Enternasyonal olarak başlayan turnuvanın, köklü tarihi ile Türk tenisinin hafızası olduğunu vurgulayarak, “Roy Emerson’dan Ilie Nastase’ye, Tim Henman’dan Alexander Zverev’e birçok yıldız ismi ağırlayan organizasyon Türk tenisinin bugünlere gelmesinde önemli pay sahibi oldu. Dünyanın en iyi Challenger turnuvası seçilmiş bir organizasyondan bahsediyoruz. Bizim için çok değerli bir turnuva. Türkiye’yi bir tenis ülkesi haline getirebilmek için çalışıyoruz. Bize bu yolda destek olan tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. Onlar olmadan hedeflerimize ulaşmamız kolay değil. Herkese başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.


1946 yılından beri bu turnuvayı düzenlediklerinin altını çizen TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz da organizasyonu 71. kez gerçekleştirecek olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyerek “Yılda beş tane uluslararası turnuva düzenliyoruz. Bizim en önemli misyonumuz bu organizasyonlardaki devamlılığımız. Değişen Challenger Turu kurallarıyla mücadele ederken belediyelerimiz, sponsorlarımız bize destek veriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.


American Express İstanbul Challenger TED Open Turnuva Direktörü Melis Yafe turnuvayı adına yakışır şekilde organize etmek için ellerinden geleni yaptıklarını söylerken, milli tenisçi Marsel İlhan “İki yıldır sağlık problemleri ile uğraşsam da şu an çok iyi durumdayım ve çok hırslıyım. Zor dönemlerimde bana sahip çıkan TED Spor Kulübü’ne teşekkür ediyorum” dedi. Türkiye’de bulunmaktan çok mutlu olduğunu vurgulayan Rumen raket Copil ise Davis Kupası’nda mücadele edecek Türk Milli Takımına başarı dileklerini iletti.